Bakan Özlü'nün Zonguldaklı işadamlarını dinlediği toplantıda söz alan Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İdil Papila Demir’in taleple ilgili şunları söylediği bildirildi:

"Zonguldak’ta çocuklarımızın ve gençlerimizin talebi olan  Bilim ve Teknoloji Merkezi ihtiyacımız vardır. Malumlarınız olduğu üzere ilimizde üstün yetenekli çocuklarımızın  örgün eğitimlerine devam ederken bir yandan da Bilim Ve Sanat eğitimi  aldığı bir eğitim kurumumuz var. Ancak söz konusu eğitim kurumumuz yalnızca üstün yetenekli çocuklara eğitim vermekle birlikte  bina ve teknik alt yapı olarak maalesef yeterli değildir.Bu bağlamda tüm çocuklarımızın bilim ve teknoloji ile tanışacağı,  yaş guruplarına göre özel eğitim programları  ve  bilim uygulama alanları sunan, bilimi soyuttan somut hale getirip, içine eğlence ve drama katarak, bilgiyi öğrenerek almalarını sağlayan bir Bilim ve Teknoloji Merkezinin ilimizde kurulması ilimize çok şey katacaktır. Katkı ve yardımlarınızı bekliyorum."  

 

İdil Papila Demir'in görüşlerini olumlu karşılayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü konu ile konuyla yakından ilgileneceği sözünü verdiği kaydedildi.