Kısa adı BEÜ olan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Yayınevi "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak İline Ekonomik Etkisi"ni bilimsel verilerle bir kitapta topladı. Yayınevinin 32. Yayını olan bu kitap  Sezai Karakoç Kültür Merkezinde tanıtıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, akademik-idari personel ve öğrencilerin katıldığı tanıtımdan önce söz alan kitabın proje yürütücüsü Prof. Dr. Yasemin Köse, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak İline Ekonomik Etkisi” kitabıyla üniversitenin şehre ekonomik etkilerinin teorik bir altyapı ile ele alındığını, veri toplama ve analiz yöntemleriyle Zonguldak ve üniversitenin gelişiminin birlikte değerlendirildiğini belirtti.

Etkinlikle ilgili üniversiteden şu açıklama gönderildi:

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Çufalı, isteklerinin kitabın en kısa zamanda şehre tanıtılması olduğunu belirterek üniversite-şehir etkileşiminde üniversitenin şehre katkısının ve şehir ile ilişkisinin bilimsel olarak kitapta yer aldığını söyledi. Üniversitenin Zonguldak için ekonomik, sosyal, kültürel yönden önemini vurgulayan Rektörümüz, üniversitenin şehir ile iletişimini daha görünür hale getirmeye çalışacaklarını ifade ederek kitap çalışmalarına bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Rektörümüz, yeni yayınımızın üniversitemize ve şehrimize önemli katkılar sunması dileğiyle sözlerine son verdi.

Vali Bektaş da, üniversitenin şehrin ekonomisine olan katkısının bilindiğini, bununla beraber 40-50 bin öğrencisi olan üniversiteye sahip bir şehrin pek çok avantajı beraberinde yaşadığını belirtti. Üniversitenin ekonomiyi aşan katkılarına da değinen Vali Bektaş, Grizu-263 Uzay Takımının, Zonguldak adıyla kazandıkları dünya çapındaki başarıların her türlü ekonomik kavramın ötesinde olduğunu ifade etti. Bilimsel gelişmelerin, şehrin hayatına ve kuruluşlarına uygulanmasında üniversitenin büyük rolü olduğunu söyleyen Bektaş, kitabın ortaya çıkmasında emeği geçen akademisyenleri kutladı.

Tanıtım programı, Prof. Dr. Ertuğrul Yıldırım ve Doç. Dr. Mehmet Pekkaya’nın kitap hakkında bilgi ve analizlerinin yer aldığı sunumlarının ardından protokol üyelerinin, kitaba katkı sunanlara teşekkür belgesi takdim etmeleriyle sona erdi.