Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Kozlu Belediyesi ve Karadeniz Ereğli Belediyeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen İnsan, Kimlik, Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumuna katkı sunan Bölüm Başkanları Prof. Dr. Mahmut Özer ile bir araya geldiler. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür eden Zonguldak Sempozyumu ekibi, Sempozyumun Zonguldak ile ilgili çalışmaların en önemlilerinden bir tanesi olduğunu ifade ettiler. Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji ve Sosyoloji Bölümlerinin birlikte hayata geçirdikleri İnsan, Kimlik, Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumu, yurt çapında konunun uzmanlarını Zonguldak’ta bir araya getirmişti.

 

“ETKİLENEN KURUMLARDIR”
Konuya ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesinden gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Sempozyumun düzenleyici ortakları olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Efiloğlu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KARSAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Hatunoğlu’na birer teşekkür belgesi takdim eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Zonguldak ile ilgili çalışmaları sürdürecekleri ve yenileyeceklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Üniversiteler bulundukları bölgenin yaşamına doğrudan etki eden ve ondan etkilenen kurumlardır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, Zonguldak ile ilgili çalışmalarımızı bu sosyolojik olgu ve bilimsel gerçekliğin üzerine inşa ediyoruz. 

 

BİLİMSEL FİKİRLER
Bilindiği gibi akademisyenlerimizin özenli çalışmaları ile kısa bir süre içerisinde “Bülent Ecevit Üniversitesinin Zonguldak’a Etkileri ve Şehrin Üniversite Algısı”, “Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri”, “Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler” çalışmalarını tamamlayarak yayımlamıştık. Bu çalışmalar, farklı alanlarda yapılmaya devam edilen araştırmalar ile destekleneceği gibi aynı zamanda kendilerini yenileyerek uzun bir zaman dilimi içerisinde değerlendirmelerin yapılabileceği bir zemine kavuşacağız. Bir yandan bu bilimsel yayınları sürdürürken diğer yandan Zonguldak Sempozyumu ile ülkemizin diğer bölgelerinde bulunan bilim insanları, akademisyen ve araştırmacıların konu hakkında tartışmalar yapabilecekleri bir platformu da oluşturmak üzere yola çıktık. 16-18 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Sempozyumun bu düşüncelerimiz doğrultusunda çok önemli bilimsel fikir fırtınalarına ev sahipliği yapmasından büyük bir mutluluk duymaktayız. Sempozyumda sunulan bildiriler kısa bir süre içerisinde kitaplaştırılarak konunun muhatapları, ilgililer ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Zonguldak ile ilgili yürüttüğümüz yeni çalışmaları da yine yakın bir dönemde yayımlayacağımızı bildiriyor, İnsan, Kimlik, Mekân Bağlamında Zonguldak Sempozyumunu katkı sunan herkese başta Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Karadeniz Ereğli Başkanı Dr. Hüseyin Uysal olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum.”

(Haber Merkezi)