Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Coşkun, 2010 yılının ilk 5 ayı itibari ile Zonguldak'ta 719 yeni işyeri açılırken 602 işyerinin de kapandığını, işyerlerinin kapanma nedenlerinin başında ise bilinçsizliğin yattığını belirterek, "Emekli olan vatandaş elindeki üç beş kuruşu değerlendirip işyeri açıyor. Bilinçsizce açılan işyerlerinin ömrü uzun olmuyor" dedi.

Zonguldak'ta geçtiğimiz yıl bin 834 işyerinin kapatıldığı, bin 909 yeni işyerinin açıldığını ancak açılan yeni işyerlerinin de gerekli alt yapı çalışmalarını gerçekleştirmediği için uzun süreli olmadığı belirtildi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, işyerlerinin çoğalmasının, ekonomik rahatlamadan dolayı olmadığını, vatandaşların gerekli fizibilite çalışmasını yapmadan bilinçsiz işyeri açtığını ve daha sonra da kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği olarak işyeri açmak isteyenlere düşündükleri iş tarzı ile ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti de verdiklerini belirten Birlik Başkanı Coşkun, "Zonguldak'ta işyeri kapatılan işyeri sayısı kadar açılan işyeri sayısında da önemli bir artış var. Örneğin 20-09 yılında bin 834 kişi işyerleri çeşitli nedenlerden dolayı kapanırken, bin 909 yeni işyerinin açıldığı gözüküyor. 2010 yılının Mayıs ayıda değerlendirildiğinde Zonguldak'ta 719 yeni işyeri açılırken kapanan işyeri sayısı ise 602. Tabi ki işyeri sayının çoğalması ekonomik rahatlamadan değil. Birçok yeni yapıların alt katları işyeri olarak tasarlanıp yapılıyor ve buralar işyeri olarak kullanılıyor.  Ayrıca emekli olan vatandaşlarımız ellerindeki üç beş kuruşu değerlendirip iş yeri açıyor. Ancak bilinçsizce açılan işyeri de kısa sürede kapanmak zorunda kalıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız yeni iş yeri açmadan önce birliğimize gelerek gerekli bilgileri alabilirler. Birliğimiz iş yeri açmak isteyen herkese ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor" dedi.