Alaplı Kasımlı köyü Çöngelli Mahallesi'nde ikamet eden Nurettin Şahin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nce 14’üncü Geleneksel Tüketici Ödülü töreninde yılın bilinçli tüketicisi ödülünü aldı.
Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünce Ankara’da düzenlenen 14’üncü Geleneksel Tüketici Ödülü törenine katılan Nurettin Şahin yılın bilinçli tüketicisi ödülünü aldı.
Bilinçli Tüketici ödülünü alan Nurettin Şahin, “2006 yılında bir firmadan satın aldığım patpat diye tabir edilen tarım aracının üretim hatalı çıkması üzerine önce ilgili firmaya talepte bulundum. Talebin olumlu karşılanmaması üzerine Alaplı Tüketici Koruma Derneğine müracaat ettim. Tüketici Koruma Derneği Dosyayı inceleyerek davayı Alaplı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına götürdü. İlgili şikayet dilekçemi değerlendiren Hakem Heyeti bilirkişi raporlarını inceledi. Bilirkişi raporlarına göre tarım aracının üretim hatalı olduğu tespit edilirken, söz konusu patpatın yenilenmesine karar verildi. İlgili firmanın üst bir mahkemeye itirazı üzerine tekrar görüşülen dava sonucunda Danıştay daha önceki mahkeme kararının aynen uygulanmasına karar verdi. 4,5 yıl süren dava lehime sonuçlandı. Bir yıl içinde 4 ayrı alışverişinde aldığı ürünlerde hata ve kusur olduğunu ve haksızlığa uğradığımı anladım ve tekrar Tüketici Koruma Derneği'nin yolunu tuttum. Tüketici Koruma Derneği İlçe Hakem Heyetine götürdüğü bu benzer 4 dosyanın da lehime sonuçlanması üzerine Alaplı Tüketici Koruma Derneği'nin teklifi ve Alaplı Kaymakamlığı'nın uygun görüşüyle yılın tüketicisi-bilinçli tüketici ödülü adayı olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlıkça oluşturulan özel jüri tarafından ise yılın bilinçli tüketicisi seçilerek ödül almaya hak kazandım” dedi. Söz konusu olayların diğer tüketicilere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Nurettin Şahin, "Tüketiciler olarak satın aldığımız her ne tür ürün olursa olsun, bir ayıp, kusur ve üretim hatası olduğunda bir an önce Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmamız gerekir. Tüketiciler olarak bilinçli olduğumuz müddetçe bu tür olaylar yaşanmaz. Alaplı ilçemize bilinçli ödülünü kazandırdığım için mutluyum" dedi. Alaplı Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin de, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 14 yıldan beri geleneksel olarak her yıl yedi dalda ödül vermektedir. Bu ödüllerin ilkini Zonguldak Barosu Avukatlarından Avukat Süleyman Aktaş almıştır. 9.'sunu ise dernek başkanı olarak ben aldım. Bu yıl 14.'sü verilen bu ödülü yine Alaplı Tüketici Koruma Derneği kanalıyla Nurettin Şahin almıştır.14 yılda Zonguldak olarak 3 ödül alındıysa ve bu ödüllerin ikisi Alaplı' ya layık görülmüşse bunda emek ve özveri vardır. Biz Tüketici Derneği olarak vatandaşın haklarını sonuna kadar savunuyoruz" diye konuştu.