CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk TBMM Başkanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 'En düşük ev kirasının 400 TL, doğalgazın en az 250 TL, su faturasının en az 40 TL, elektrik faturasının en az 50 TL olduğu bir ülkede; 800 TL asgari ücretle 4 kişilik bir aile nasıl geçinebilir?' diye sordu.

Köktürk önergesinde şöyle dedi:

'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Balçiçek İlter'in programına konuk oldu. Asgari ücretle ilgili eleştirilere cevap veren Bakan Çelik, "Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. Geçinirsiniz. Ona mahkûmsanız 800 TL de büyük bir paradır'  diye konuştu.

Peynirin kilosunun fiyatının belli olduğunu, ekmeğin fiyatının belli olduğunu söyleyen Çelik, 'Bir geçimdir sürdürebilirsiniz. Bizim meselemiz bu değil. Bunu istismar etmemek lazım. Asgari ücret bir taban fiyattır. Biz diyoruz ki işverene bundan aşağı ücret talep edemezsin. Asgari ücret, sosyal devletin koruma aracıdır. Bunu kaldırırsanız 400 TL ücret teklif eden de olabilir'  ifadelerini kullandı… (Basından, 6 Mart 2013)

Buna göre;

1.       Yukarıdaki sözlerinizin samimi olduğunu düşünüyor musunuz? Asgari ücretle bir ay geçinebilir misiniz?

2.       En düşük ev kirasının 400 TL, doğalgazın en az 250 TL, su faturasının en az 40 TL, elektrik faturasının en az 50 TL olduğu bir ülkede; 800 TL asgari ücretle 4 kişilik bir aile nasıl geçinebilir?

3.       Asgari ücretle; yurttaşlarımızın bilmediği bir geçinme formülü mü vardır? Varsa bunu yurttaşlarımızla paylaşmayı düşünüyor musunuz?