Zonguldak Valiliği Koordinasyonunda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından (EDES) programı kapsamında finanse edilen “Biliyorum Engelsizim“ projesinin kapanış etkinliği sona erdi.


Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karaoğuz Konferans Salonunda düzenlenen kapanış törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hasan Tosun, Kadın Doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz, Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Fatih Akça, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dr. Emre Erbaycu Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin’ın yanı sıra çok sayıda engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Yaklaşık bir yıl süren Engelliler Destek Programı ( EDES) projesinin sunumunu ve çalışmalarını sinevizyon eşliğinde anlatan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekterliğinde görevli proje koordinatörü ve aynı zamanda uzman Hasret Birincisi ise sunumda katılımcılara özetle şunları anlattı:

“Engelli bireylerin en çok ihtiyaç duydukları ;sosyal yardımlar, emeklilik,sağlık kurulu raporu alınması,özlük haklar,eğitim vb konularda nasıl bir prosedür izlenilmesi gerektiğinin bilinmemesi,engellilikle ilgili kurum,kuruluş ve derneklere bir noktadan ulaşılamaması,rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yetersiz olması nedeni ile en basit işlemlerin bile Zonguldak ilinin coğrafi koşulları göz önüne alındığında erişimin engellendiği,engelli ve engelli yakınlarının ihtiyaç duymadıkları sürece kurumlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları, kurumlarda engellilere sağlanan haklardan haberlerinin olmadığı gözlemlenmiştir.


ANA AMACIMIZ

Engellilikle ilgili tüm bağlantı ve bilgilendirmenin tek noktada toplanarak engelli bireylerin sahip oldukları hakları ve bunlara ulaşma yollarının öğrenilmesini sağlayarak daha fazla sayıda engelli bireyin ve yakınının bu imkanlardan yararlanabilmesini sağlamaktır.

ANA HEDEFİMİZ

Projemizin ilk başlangıç noktasının Zonguldak ilini kapsaması daha sonra hazırlanan uygulamalarla yurt genelinde kullanılması hedeflenmektedir.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün ise yapmış olduğu konuşmasında şöyle dedi. “ Bu gün burada “ Biliyorum Engelsizim “ projesinin finali ve başlangıcı için toplanmış bulunmaktayız. Üzerinde bir yıla yakın9 çalışılmış proje ile engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha kolay ve etkin yararlanmaları amaçlanmış ve bu konuda gayret edilmiştir. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.“

Öte yandan tören sonrasında projede emeği geçenlere başta Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi olmak üzere protokol tarafından teşekkür belgesi verildi.