Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinin iki öğrencisi Carıbou Matematik Yarışmasında, 6 aşamadan oluşan sınavda dünya birinciliğini elde etti.

Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinin açıklaması şu şekilde:

Carıbou Matematik, öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Canada merkezli bir organizasyondur.

Carıbou Contest Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır. Geçtiğimiz yıl (2019) tüm aşamalarında toplam 13 Dünya Birinciliği bulunan Kdz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi, bu yıl 6 aşamadan oluşan bu sınavın ilk aşamasına 14-15 Ekim 2020 tarihinde katılım göstermiştir.

Kdz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinin yarışmanın ilk aşamasında dünya birinciliğini paylaşan iki öğrencisi bulunmaktadır.

Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy Öğrencilerimiz Berkay Balcı ve Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu'nu, Matematik öğretmeni Çağla Gençtürk ve Merkez Müdürü Serkan Çakır'ı tebrik etti. Biz de öğrencilerimize başarılar diler, öğretmen ve İdarecilerimizi kutlarız.