Kdz.Ereğlililer Derneği’nin ilçe genelinde Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski binasının da aralarında bulunduğu alanın fakülteler kampüsüne dönüştürülmesi adına başlattığı öncülük çığ gibi büyüyor. İlçe merkezinde işyerlerine afişlerin asılmasının ardından sivil toplum kuruluşlarından da tek tek açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, Ereğli’ye üniversiteye tam destek verdi.

 

Dernek Başkanı İsmail Şentürk, ilçenin eğitim, kültür ve ekonomik açıdan ilerlemesi için Fiziksel Engelliler Derneği olarak eski devlet hastanesinin özellikle Erdemir’e yetişmiş eleman sağlamak ve engellilere üniversite eğitimini yaşadığı şehirde almalarını sağlayacağı için eski Devlet Hastanesi’nin Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Metalürji Fakültesi olarak hizmete açılmasının Ereğli’de yaşayan her sağ duyu sahibi insan gibi Ereğli’ye faydalı olacağı kanaatinde olduklarını söyledi.

 

Şentürk konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçmişte Karabük İl’inin üniversite açılmadan önceki durumu ile bugünkü durumu kıyaslanamayacak ölçüde her açıdan ileri seviyededir. Bu itibarla dernek binamızda eski devlet hastanesinin üniversite olması için bir afiş astık, söz konusu afişi hastane üniversitesine devredileceği güne kadar kaldırmayacağız. Bizler Fiziksel Engelliler Derneği olarak sivil toplumların yaşadığı şehre karşı olan sorumluluklarının kapsamında ilçe halkımızdan da bu konuda haklı taleplerini bireysel olarak Bimer’e yazmaları çağrısında bulunuyoruz. Herşey daha gelişmiş bir Ereğli için”

 

(Haber Merkezi)