Genel Kurulun ilk günü öğleden önceki bölümde konukların konuşmaları, öğleden sonraki bölümde adayların konuşmaları yapıldı. İkinci gün ise Yönetim, Denetim, Disiplin ve Türk-İş Üst Kurul delegelerinin seçimi yapıldı. GMİS Genel Kurulu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ tarafından açıldı. Kısa sinevizyon gösteriminin ardından GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, açılış konuşması yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan GMİS Genel Kurulu’nda Divan Kurulu Başkanlığı’na Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başkan Yardımcılıklarına Yol-İŞ Sendikası Genel Mali Sekreteri Yusuf Doğan ile Yol-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Üyeliklerine ise MTA’dan Filiz Harpçı, Üzülmez’den Mehmet Uzun seçildiler.

"DİKKAT ÇEKİYORUZ"

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, açılış konuşmasında şunları söyledi; “Davetimize ilgi gösteren tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, 11’inci Olağan Genel Kurulumuzun Sendikamıza, madenci kardeşlerimize, TÜRK-İŞ’e, emek dünyasına, Zonguldak bölgemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 72 yıl önce sendikamızı kuran ve bugünlere taşıyan tüm yöneticilerimizi şükranla anıyorum. Başta hunharca katledilen Genel Başkanımız Şemsi Denizer olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Maden Havzamızda 170 yıllık üretim sürecinde hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza, başsağlığı ve sabır diliyorum. Zonguldak’ta, bölgemizde ve ülkemizde mahalli seçimlerin gündeme damgasını vurduğu bir dönemde 11’inci Olağan Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Sendikamızın kurulduğu günden bu yana ise 36’ncı Olağan Genel Kurulumuz oluyor. Biz sendikacılar olarak 4 yılda bir genel kurullarımızda madenci kardeşlerimize hesap veriyoruz.  Cumhurbaşkanı, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız 5 yılda bir hesap veriyor. İnsanlık tarihinin en fazla kabul gören rejimi olan demokrasinin kurum ve kurallarıyla hayatımıza yön veriyoruz.

DEMOKRASİ BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR

Sendikamız tarihinde ve ülkemiz demokrasi tarihinde sancılı dönemler var. Bedel ödeyerek demokrasimize sahip çıkmaya ve onu geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü demokrasi başta biz emekçiler olmak üzere toplum için; hak, hukuk, adalet, özgürlük, açıklık, eşitlik demektir.Demokrasi bizim için vazgeçilmezdir. Ne yazık ki 4 yıllık görev sürecimizde 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık ve millet olarak buna engel olduk. Şimdi sendikamızı, mahallelerimizi, ilçelerimizi, illerimizi yönetecek arkadaşlarımızı seçeceğiz. Ehliyete, liyakate, ahlaka, tecrübeye, beceriye bakarak, bu işleri en iyi şekilde yapacağına inandığımız arkadaşlara görev vereceğiz. Böylece, kurumların, ülkemizin ve milletimizin varlıklarını, kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirerek, toplumun kalkınmasına ve ülkemizin gelişmesine hizmet edeceğiz. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası ve madenciler olarak her şart altında demokrasiye sahip çıktık, çıkacağız.

YERLİ KAYNAKLARIN KULLANILMASINA DİKKAT ÇEKİYORUZ

Geçen yıl yaşanan döviz krizi ile ekonomik göstergelerin bozulduğunu hepimiz gördük ve Hükümet yeni bir ekonomik önlemler paketi açıkladı. Programda belirtildiği gibi 2019 başında yatırımlar geriledi ve işsizlik arttı. Hazine ve Maliye Bakanı, en kötü dönemin geride kaldığını açıklarken, muhalefet ise asıl ekonomik önlemler paketinin seçimlerden sonra açıklanacağını ve faturanın halka kesileceğini belirtiyor. Hepimiz biliyoruz ki, krizin sebebi cari açığın fazla olmasıdır.Yani, az üretiyor, çok tüketiyoruz. İthalatımız fazla, ihracatımız az, dış ticaretimiz açık veriyor ve sistemi çevirebilmemiz için dışarıdan borç almamız gerekiyor.Borç istendiğinde ise başka şeyler istiyorlar.İç politikadan, dış politikaya herşeye karışıyorlar.Karşı çıkarsanız, faizleri yükseltip maliyeti artırıyorlar.Elde avuçta olanı satmak zorunda kalıyorsunuz. Bu kriz ilk krizimiz değil. Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana bu krizleri yaşıyoruz ve her seferinde bedel ödüyoruz.Ne yazık ki yeterince ders almıyoruz.Ehliyeti, liyakati, tecrübeyi yok sayıyoruz. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, ekonomik politikaların hesapsız-kitapsız hızla değiştirildiği ve ekonominin dengelerinin bozulduğu 1980 darbesinden itibaren uyarıyoruz. Üretim ekonomisine, yerli kaynakların kullanılmasına dikkati çekiyoruz. İthalatın kolaylaştırılmasına, tüketimin teşvik edilmesine karşı çıkıyoruz. Dış ticarete, cari açığa dikkati çekiyoruz. 1990’da ve 1994’te maden ocaklarının kapatılmasına karşı çıkarken sadece işimize, aşımıza değil, ülkemizin ve milletimizin geleceğine de sahip çıkıyorduk. TTK küçülüp üretim düştükçe, her yıl 4-5 milyar dolarımız dışarıya gitmesin diye, “İşçi alınsın, üretim artsın” diyorduk. Maden ocakları ve Zonguldak küçülürken asıl hedefin ülke sanayisi ve ülke ekonomisi olduğunu bıkmadan, usanmadan anlattık.

1000 KİŞİ ALINIYOR, 800 KİŞİ EMEKLİ OLUYOR

Şimdi kömür üretimi dip yaptı, Zonguldak göç verdi, ama Türkiye’de kriz tavan yaptı. Şimdi herkes üretim ekonomisinden ve yerli kaynaklara sahip çıkmaktan söz ediyor. Şimdi TTK’ya işçi alıyoruz ama hâlâ işin ciddiyeti anlaşılamadı, Bin kişi alınıyor, 800 kişi emekli oluyor. Hâlâ, olmayan özel sektörden söz ediyoruz.Hâlâ, üretimi en kısa zamanda artırma imkanı bulunan TTK’yı, norm kadro ve tam kapasite çalıştırmanın planlanması yapılmıyor. Oysa biz 1994 yılında üniversite ve bakanlık dahil, sektörün tüm sorumlularının katılımıyla bir raporun hazırlanmasına öncülük ettik, ama o rapor hayata geçirilmedi. 2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Bölümüne rapor hazırlattık, o rapor da hala bekliyor.Raporlar ertelendikçe kriz geliyor ve her seferinde maliyet artıyor. İşte bunun için ehliyet ve liyakat diyoruz. Mesele kriz dönemlerinde, seçim dönemlerinde işçi almak değil, ülke ekonomisi adına, madencilik sektörü adına kaynakları tespit etmek ve geleceği planlamaktır. Bugün yaşananlar sürpriz değildir. Sürecin buraya geleceğini rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer’den bu yana sendikamız yöneticileri olarak dile getiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya örnek olan Kurtuluş Savaşıyla kurulmuş bir devlettir. Bu millet, en zor zamanında akıl almaz bir mücadele vererek, dünyanın en güçlü devletlerini dize getirmiştir. Milletimiz, kanıyla-canıyla vatanın sınırlarını çizmiş ve tek yürek, tek ses olmuştur. O nedenledir ki yurttaşlarımızı birbirine kırdırma ve ülkemizi bölme oyunları hep boşa çıkmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlarımızla; yeraltında, canımızla, kanımızla madenci ve Zonguldaklı olan bizler de, Emeğin Başkenti’nden; demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyoruz. Demokrasiye sahip çıkmanın geleceğimize sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Çünkü demokrasi ötekileştirmez, demokrasi birleştirir. Bizim Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) ve özel sektör işyerlerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz başladı. Enflasyonla eriyen ücretlerimizi korumak ve düşük ücretle çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini yükseltmek istiyoruz.Krizin faturasını bize ödetmek isteyenlere karşı çıkıyoruz.Çünkü krizi biz çıkartmadık. Biz işimizi yapıyoruz. Devlet, ithalatla para kazananları ve parayı dışarıya kaçıranları takip etmelidir. Maden işçileri olarak haklarımızı her şart altında savunacağımızı buradan bir kez daha tekrar ediyoruz.

ÜLKEMİZİN VARLIKLARINI SATMAKTAN VAZGEÇİN

Kıdem tazminatımızı tartışmaya açanları buradan uyarıyoruz; Maden işçisini tahrik etmeyiniz. Kriz bahanesiyle İşsizlik Fonu’nu eritmekten vazgeçiniz. Ülkemizin varlıklarını satmaktan vazgeçiniz. Emeklilikte yaşa takılanlara yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa hemen son veriniz. Örgütlenme önündeki engelleri kaldırınız. Kağıt üstünde örgütlenme hakkımız var. Ama işverenlerin engelleme hakkı daha fazla. Hükümetler bu gerçeği görmezden geliyor ve örgütlendiğimiz andan itibaren yıllarca mahkeme kapılarında oyalanıyoruz. Sendikamıza üye olanlar işten atılıyor. Ya da o şirketi kapatıp başka şirket kuruyorlar. Sürekli mahkemelerdeyiz. Sadece biz değil bütün sendikalar bu durumda. Sendikamıza üye oldukları için işten atılan arkadaşlarımız işe iade edilsin.

TTK’DAN EMEKLİ OLANLARIN YERİNE İŞÇİ ALINMALIDIR

TTK’nın norm kadro ile tam kapasite çalıştırılabilmesi için emekli olan işçilerin yerine yeni işçi alınabilmesi için TTK Genel Müdürlüğü’ne yetki verilmelidir. Maden Tetkik Arama Kurumu daha aktif çalışacak şekilde desteklenmeli ve ülke kaynakları tespit edilmelidir. Maden Makinaları Fabrikamız sadece TTK’ya değil, bölgemize ve ülkemiz madencilik sektörüne hizmet eder hale getirilmelidir. Maden şehitlerinin yakınları arasındaki farklı uygulamaya son verilmelidir. Türkiye’nin, TTK’ya ve Zonguldak’a ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. 4 yıllık görev süremiz boyunca bunu anlatabilmek için tüm imkanlarımızı kullandık. Güzel işlere imza attık. Bugün yeraltında çalışan arkadaşlarımız en az iki asgari ücret alıyor. Bugün harici servisler hariç, arkadaşlarımız iki gün hafta tatili yapıyor. Gruplu arkadaşlarımız daimi kadrodalar. Vergi kayıplarına karşı denge ödeneğimiz var. TTK’nın özelleştirilmesini engelledik. 10 yıl sonra TTK’ya işçi alımını sağladık. Başka kazanımlarımız da var. Her zaman yanımızda olan madenci kardeşlerimiz başta olmak üzere, ilk günden bu yana bize destek olan Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay ve yönetim kuruluna özellikle teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimize, siyasi partilerimize, demokratik kitle örgütlerimize, sendikalarımıza, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, esnafımıza ve bölge halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Birlikte mücadelemizle işimize, aşımıza, geleceğimize, bölgemize ve ülkemize sahip çıkacağız.

Bu duygularla, 11’inci Olağan Genel Kurulumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

TÜRK-İŞ GENEL MALİ SEKRETERİ RAMAZAN AĞAR;

“ÇALIŞANLARIN HAKKINI VERMEMİZ LAZIM”

Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yo-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar bir teşekkür konuşması yaptı. Ağar şöyle konuştu; “Genel Kurulu yönetmek üzere vermiş olduğunuz yetkiden dolayı teşekkür ediyorum. Maden-İş’in Genel Kurulu önemli bir genel kurul. Maden iş önemli bir işkolu. Çok tehlikeli bir iş kolu.  Ben Adanalıyım, Çukurovalıyım. Madeni pek bilmeyiz. Türk-İş Yöneticisi olduğumda geldim, burada Kozlu’da Türk-İş Genel Başkanımız ile birlikte maden ocağına girdik. Girip-çıkmamız 3 saat sürdü. Çalışan arkadaşlarımızın çalıştığı yere kadar gittik ve birlikte yemek yedik. Sonra gittim, Sayın Bakan Faruk Çelik’e dedim ki, Sayın Bakanım, yeraltında çalışan arkadaşlarımız var ya, Evet Başkan dedi, dedim bu arkadaşlar oraya girip çıksın, mesai saatlerini bitirsin, hiç çalışmasalar dahi, o günün şartlarında bunlara 5 bin lira verseniz de azdır dedim. İnsanlar metrelerce yeraltına girip devletine hizmet etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Ama her an tehlikeyle karşı karşıya. Tehlikenin ne zaman geleceğini bilmiyor.  O nedenle çalışanlarımızın hakkını vermemiz lazım.  Çalışma hayatında sıkıntılarımız var. Çalışılan yerde sıkıntı olur. Önemli olan sıkıntılarımızı çözmek, sıkıntılarımızı aza indirmek” dedi. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde Türk-İş’in rolüne dikkat çeken Ağar, “Ülkemizde taşeronlaşma çok önceden beri var. Kamudaki işleri kademeli kademeli işlerin tamamına yakınını taşerona verme meseleleri ihale yoluyla verme işi tavan yaptı. Kamudaki yapmış olduğumuz işlerin hemen hemen tamamı taşerona verildi. Kamudaki milyonlarca çalışan taşeron işçisi oldu.  Yol-İş Sendikası burada çok önemli bir adım attı. Tarihe geçecek bir başarıya imzasını attı. Neydi bu kamuda çalışan işçilerin, kamudaki işyeri hangisi ise orada kadroya geçirilmesi. Biz 10 bini aşkın arkadaşımızı sendikamıza üye yaparak, açmış olduğumuz davaların tamamını kazanarak karayolları işçisi yaptık. 3 yıl bunun müzakeresini yaptık.  Daha sonra o zamanki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir toplantı yaptık ve sadece kamuda asıl işi yapan 157 bin işçi arkadaşımız kadroya geçeceklerdi. Biz ne yaptık Türk-İş olarak? Türk-İş Genel Başkanımızın öncülüğünde Cumhurbaşkanına gittik. Cumhurbaşkanının makamında, dedik ki kamuda asıl işi yapan da, yardımcı hizmeti yapan da kamunun işini yapıyor. Dolayısıyla para kamudan çıkıyor. Türk-İŞ Yönetimi olarak bunu Cumhurbaşkanımıza izah ettik. Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamını kadroya alırsanız daha mutlu olurlar, sonuçta bunlar da kamuya hizmet ediyor denildi. O dönemin Çalışma Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ydu. Cumhurbaşkanı aradı ve kamuda ne kadar taşeron çalışan varsa kadroya geçirilmesi talimatını verdi. Ve kamuda çalışan 900 bin taşeron işçisi kadrosunu almış oldu” dedi.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ POLAT TÜRKMEN;

“HAK, HUKUK MÜCADELESİNİN İÇİNDE OLACAĞIZ”

Genel Kurulda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Polat Türkmen özetle şöyle konuştu; “İşçi Sendikaları genel anlamda çalışan işçi kardeşlerimizin hak ve hukukunu, menfaatlerini korumak içindir. Ama bulunduğumuz coğrafya öyle bir coğrafya ki sadece hak ve hukukları korumak yetmiyor. En örgütlü, en duyarlı, coğrafyasına, milletine ve insanına en duyarlı olan kesimler sendikalardır. Genel Maden-İş, biz bunu en kritik dönemlerde, en zor dönemlerde, hem demokrasiye sahip çıkmak, hem de hak ve menfaatlerini en iyi korumak için bunu en iyi yapan Sendikalardan biridir. Sizin hak ve hukuk mücadelesi verdiğiniz her yerde biz de o mücadelenin içinde olacağız ve eksikleri, noksanları tamamlayacağız”

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ AHMET ÇOLAKOĞLU;

“DAHA İYİ İŞLER YAPMAK BİZLERİN BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Genel Kurulda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu özetle şöyle konuştu; “Burada işçi kardeşlerimizle birlikte olmaktan bizler de son derece mutluyuz. Tabii ki eksiklikler, noksanlıklar vardır. Bunların da üstesinden gelecek olan birliğimizdir, beraberliğimizdir. Birlik ve beraberlik içinde olursam başaramayacağımız hiçbir iş yoktur.  Türkiye taşkömürü anlamında bu zamana kadar iktidarımız, devletimiz birçok yenilikler getirmiş, birçok hakları da işçi kardeşlerimize sunmuştur. Ülkemizin ve devletimizin imkanları çerçevesinde daha da iyilerini yapmak, bizlerin boynumuzun borcudur” dedi.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ;

“10 MİLYON TON ÜRETİME ULAŞMAMIZ GEREKİYOR”

Genel Kurulda bir konuşma yapan CHP Milletvekili Ünal Demirtaş özetle şöyle konuştu “Her zaman maden işçisinin yanında olduk. Madenciler olarak sizler çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Yeraltı kömür madenciliği dünyanın en zor, en riskli ve en tehlikeli işidir. Ve siz bu zorlu görevi başarıyla yerine getiriyorsunuz.  Ama genel anlamda Türkiye’deki duruma baktığımızda yıllık 37 milyon ton taşkömürü tüketiliyor. Ancak, sadece Zonguldak’ta olan taşkömürü üretimine bakıyoruz maalesef sadece TTK’nın üretimi 1 milyon tonun altına düşmüş durumda ve rödevanslı sahalarla birlikte 1.2 milyon ton taşkömürü üretebiliyoruz. Bunun ülkemizin yanlış politikalarının sonucu olduğunu söyleyebiliriz.  TTK’nın kurulu kapasitesi yıllık 5 milyon ton. 5 milyon ton da rödevanslı sahalardan üretilebilme ihtimali vardır. Yani yıllık 10 milyon ton taşkömürü üretimine ulaşmamız gerekiyor” dedi.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ;

“EMEKLİ OLANLARIN YERİNE İŞÇİ ALINMALIDIR”

Kaçak ocaklardaki ölümlere değinen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Tüm bunlar aslında TTK’nın küçültülmesi, özelleştirilme girişimleri –tabii biz hepimiz, hep birlikte göğsümüzü siper ediyoruz- nedeniyle insanlar geçinmek için, çoluğunu-çocuğunu okutmak, evine ekmek götürmek için çalışmaya mecburlar.  TTK’da her yıl 1000 emekli veriyoruz. Bu emeklilerin yerine işçi alınmazsa TTK işlemez hale gelecek. Yani çalışamaz hale gelecek” dedi. Maden şehitleri yakınlarına istihdam olanağa sağlayan yasanın 2003 öncesini kapsamadığını belirten Yavuzyılmaz, “Bu durum maden şehitlerimiz arasında ayrımcılıktır. Tüm maden şehitlerine sahip çıkılmalıdır” dedi. Genel Kurulun öğleden önceki bölümünde AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selim Alan, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaman, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, TTK Harici Servis İşçisi Özcan Korkut da birer konuşma yaptılar.

GENEL KURULUN BİRİNCİ GÜN ÖĞLEDEN SONRAKİ BÖLÜMÜ

GMİS Genel Kurulu’nun öğleden sonraki bölümünde ise faaliyet raporu, mali rapor, denetleme kurulu raporu, yeminli mali müşavir raporları görüşüldü ve ibra edildi. Tahmini bütçe kabul edildi. Ardından tüzük değişiklik önergeleri üzerindeki görüşmeler yapıldı. İkinci bölümde ise Yönetim Kuruluna aday olan isimler birer konuşma yaptılar. Tekrar aday olmayan GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ ile Genel Mali Sekreter Hikmet Gülşen, Genel Mali Sekreter iken kendi isteğiyle görevden ayrılan Adnan Tıska, birer veda konuşması yaparak helallik istediler. Uludağ, Tıska ile Gülşen’e Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket verildi. Sırasıyla Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği adayları Kahraman Kabasakal ile Tayfun Demir, Genel Mali Sekreterliği adayları Volkan Yıldız ile Serkant Bayrak, Genel Sekreterlik adayı Hüseyin Kolçak, Genel Başkan Yardımcılığı adayı İsa Mutlu, Genel Başkan Adayları Ahmet Demirci ile Hakan Yeşil’in konuşmalarının ardından genel kurulun ilk günkü bölümü tamamlandı.

GMİS GENEL KURULU’NA KİMLER KATILDI?

Genel Maden İşçileri Sendikası 11’inci Olağan Genel Kurulu’na AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşkilat Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, Yol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Yusuf Doğan, Yol-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selim Alan, CHP Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Şenol Şanal, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaman, MHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Emine Ulupınar, İyi Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Hüdai Dökmeci, Saadet Partisi Çaycuma Belediye Başkan Adayı Sedat Başoğlu, Saadet Partisi Kozlu Belediye Başkan Adayı Samet Güngör, CHP Yenice Belediye Başkan Adayı ve GMİS eski Yöneticisi Sabri Cebecik, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Ömür, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İsmail Sefertaş, KESK Dönem Sözcüsü Hayri Anıl Çetin, Kültür Sanat Sendikası Şube Başkanı Onur Arslan, KESK/ESM Şube Başkanı Vacit Esen, Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Saraçbaşı, Yol-İş Sendikası Kastamonu 1 nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik, Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Yol-İş Sendikası 2 nolu Şube Sekreteri Savaş Dırbalı, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Tes-İş Sendikası Şube Sekreteri Mustafa Bayram, ESM Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Koçak, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, MHP İl ve İlçe Yöneticileri, İyi Parti İl ve İlçe Yöneticileri, ADD Şube’den Ümit Yavuzyılmaz, Çaycuma Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Harita Teknikerleri Derneği Başkanı Şendoğan Özat, Kozlu Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Alaattin Altuntaş, Çaycuma Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ereğli-Alaplı Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Yener Arslanboğa, Çaycuma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman, Devrek-Gökçebey Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Çay-Der Başkanı Ramazan Taşdemir, Kozlu Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Alaattin Altuntaş, Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Aydın Ceylan, Çaycuma Şoförler Odası’ndan Yusuf Soyer, GMİS Eski Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Ataman, GMİS Eski Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Eski Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu, Enerji Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Dalkılıç, CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakır, CHP Zonguldak Belediye Meclisi Adayı Osman Bekaroğlu, Amelebirliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Metin Artırmak, Amelebirliği Armutçuk Şube Başkanı Çetin Yiğit, Amelebirliği Gelik Şube Başkanı Adem Aydeniz, Kozlu Madenciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, CHP Eski İl Başkanı Ahmet Altun, Tes-İş eski Şube Sekreteri Mehmet Baş, Dilaver Muhtarı Bülent Bektaş, Kazı Ustası Mehmet Kayıkçı, Temsilci Ümit Yıldızhan, Muhtar-Çaycuma Mithat Yeşil, Emekli Aydın Çavuş,  ESM Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Koçak, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Erdal Gülay, İyi Parti İl Sekreteri Ekrem Güllüdağ, İyi Parti İl Yönetim Kulu Üyesi Şeniz Yüzgeç, CHP Belediye Meclis Adayları Osman Bekaroğlu, Turgut Aydın, Okan Onur ve Bahattin Arı, maden işçileri, emekli madenciler ile delegeler katıldı.