Tarım Seferberliği kapsamında, "Bin Köye 100 Bin Kitap" projesi hayata geçiriliyor.
Tarım sektörüne sağladığı finansal destekle özel sektör bankaları arasında ilk sıraya yerleşen DenizBank, başlattığı "Tarım Seferberliği" kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü proje uyarınca kitap dağıtımına başladı. DenizBank Zonguldak Şube Müdürü Mustafa Şahin Semerci, Tarım İl Müdürlüğü'nde dün yapılan törende, kitapları Tarım İl Müdür Vekili Cemalettin Çataklı'ya teslim etti. Törene; Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kuzey Anadolu Tarım Bankacılığı Bölge Sorumlusu Serkan Aytekin ile kitap dağıtımına aracılık edecek tarım danışmanları ile köy muhtarları katıldı. Şube Müdürü Mustafa Şahin Semerci, söz konusu projeyi şöyle değerlendirdi:
"Tarımın ülkemiz ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden hareketle; Tarım Seferberliği'ni ve bu kapsamda da 'Bin Köye, 100 Bin Kitap' projesini hayata geçiriyoruz. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak; yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz. Üreticilerimize katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bize…" İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı da, "Ereğli, Çaycuma ve Devrek ilçelerinden toplam 3 belde ve 2 köyün tarım danışmanlarına kitaplarımızı teslim ediyoruz. Bu kitaplar sayesinde köy ve beldelerimizde tarımın daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi.Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise, projeyi ünlü televizyon programı "Çok Güzel Hareketler Bunlar"a benzeterek, güzel hareketlerin devam etmesini istediğini kaydetti.
ÇOK YÖNLÜ DESTEKLER
Seferberlik kapsamında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın katkısıyla hayat bulan "Bin Köye, 100 Bin Kitap" projesi çerçevesinde, bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitap, danışmanlar aracılığı ile seçilen bin köydeki üreticilerin hizmetine sunulacak. Yine seferberlik çerçevesinde maddi imkânı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacak. 7 ilde düzenlenecek Bölgesel Tarım Meclisi Toplantıları ile bölge tarımının bugünü, geleceği ve potansiyeli masaya yatırılacak; binlerce üreticiye seminerler verilecek; danışmanlık desteği sunulacak. Tarım Seferberliği boyunca üreticiler Petrol Ofisi'nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve Üretici Kart ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonucunda çekiliş hakkı kazanarak yüzlerce hediye kazanma şansına sahip olacaklar. 16 Haziran, 17 Temmuz, 18 Ağustos ve 24 Eylül 2009 tarihlerinde yapılacak çekilişlerde; toplam 8 traktör, 80 akaryakıt çeki, 80 seramatik cihazı, 80 cep telefonu sahiplerini bulacak.
Müşteri odaklılık anlayışını sahip olduğu tüm şubelerine taşıyan, DenizBank'ın tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığı şubelerin sayısı yılsonuna kadar 60'a ulaşacak. Ziraat Mühendisi bankacılarla toplam 450 Denizbank şubesinin 215'inde, üreticinin ihtiyacına özel ürün ve hizmetler sunulacak.