Alaplı Belediyesi İtfaiye müdürü Sinan Taşkın, Alaplı İlçesinde etkili olan kar yağışında yolların kardan temizlenmesi için Bin ton deniz suyu kullanıldığını bildirdi.

 Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karla mücadelede kullandığımız deniz suyu normal tuzdan daha etkili olduğunu söyledi.

Deniz suyunun yola hiçbir zararını olmadığını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

“Alaplı Belediyesi olarak 2 yıldır karla mücadele çalışmasında deniz suyu kullanıyoruz. Denizden çektiğimiz suyu itfaiye aracımızla iş makinesini geçtiği yerleri püskürterek deniz suyu ile yıkayarak temizliyoruz. İlçemizde 4 gün boyunca etkili olan kar yağışında yaklaşık Bin Ton civarında deniz suyu kulandık. Bu sayede tüm yollarımız sürekli açık kaldı. Deniz suyu sayesinde yollarda hiçbir şekilde buzlanma olmadı. Ayrıca deniz suyu karı daha çabuk eritiyor. Bu yöntemin biz çok faydasını gördük.  Diğer Belediyelerde tavsiye ediyoruz.”

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de, Deniz kenarında bir İlçe olmamız karla mücadelede en büyük artımız oldu. Karla kapanan tüm mahalle yollarını iş makinelerimizle açarak deniz suyu ile temizledik. Çok faydasını gördük.” Dedi.