Kdz. Ereğli’de yılan hikayesine dönen eski Devlet Hastanesi binalarının BEÜ’ye devir edildikten sonraki inşaat süreci ile ilgili gelişmelerle ilgili  Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu  sosyal medyadan açıklama yaptı.


Çaturoğlu ''Hayalsiz insan kanatsız kuşa benzer'' demiş atalarımız. Doğrudur ,ancak hayali eyleme dökmek bundan çok daha önemlidir. BEÜ Ereğli kampüsü projesi de eski devlet hastanesinin arazisi BEÜ'ye devredilene kadar bir hayaldi. Bu devir işini ise biz gerçekleştirdik.” Sözleriyle başladığı açıklamasında şöyle dedi:



“BİZDEN ÖNCE ŞİFAİ GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞ”

“Bu projenin Ereğli ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Arazi tahsisi için bizden önce şifahi girişimlerde bulunulmuş ancak Sağlık Bakanlığı bu arazinin BEÜ'ye devrine karşı çıkmıştı. Çünkü Ereğli Devlet Hastanesi inşaatından dolayı TOKİ'ye borçluydu. Henüz milletvekili seçilmeden 7 haziran öncesi üniversite kampüsü için talep dosyamızı Bartın'da başbakanımıza teslim ettik. Başbakanımız Zonguldak'ımıza geldiğinde tekrar hatırlattık ve başbakanımız kürsüden bunun sözünü verdi. Seçimden sonra önce Sağlık Bakanlığının tahsisini kaldırdık ve eski hastanenin yerini eğitim amaçlı olarak süresiz bu iş için BEÜ'ye tahsis ettirdik. Birçok sebepten dolayı (alanın bir kısmının SİT alanı çıkması, Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulunun müdahalesi, imar değişikliği, altından Nato hattı geçmesi ve (burada anlatmak istemediğim sebeplerden dolayı) avan projesinin gecik(tiril)mesi sonucu süreç uzadı. Şimdi bu aşamaların hepsi geçildi. Bu projenin yatırım bedeli 75 milyon TL'dir. İnşallah bir aksilik olmazsa 2018 yılı yatırım programına girecek ve Ereğli'mize ve bölgemize yakışır bir kampüs en kısa zamanda inşa edilecek.”