Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, düzenli merkezi sosyal yardım alan hanelere yapılacak biner lira yardıma ilişkin açıklamada bulundu. Hasçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomik istikrar paketi kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan hanelere biner liranın PTT kanalıyla ödeneceğini, PTT kartı bulunan vatandaşların PTT kartıyla PTT ve Kamu Bankaları'na ait ATM'ler ücretsiz olarak ödemelerini çekebileceklerini duyurdu.

ÖDEMELER


PTT kartı olmayanlar ise PTT Şubelerine giderek bu destekten faydalanabileceğini kaydeden Hasçelik, şu bilgileri paylaştı: "Yardım ödemeleri hak sahibi vatandaşların doğum yılının son rakamına göre aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır. Doğum Yılının Son Rakamı Ödeme Tarihi 0 ve 5 Olanlar 1 Nisan 1 ve 6 Olanlar 2 Nisan 2 ve 7 Olanlar 3 Nisan 3 ve 8 Olanlar 4 Nisan 4 ve 9 Olanlar 5 Nisan tarihlerinde yapılacaktır. Bu konu ile ilgili vatandaşlarımızın vakıflara herhangi bir müracaatı olmayacaktır. Fayda sahipleri Genel Müdürlüğümüzün Alo 144 Sosyal Yardım Hattı, PTT Şubeleri ve SYD Vakfımızın 0 372 316 90 95 ve 0 372 323 03 43 nolu telefon hatlarından bilgi alabilecektir"

İTİBAR EDİLMEMELİ


Koronavirüs nedeniyle geliri 5 bin liranın altında olan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım yapılacağı söylentilerinin yapıldığını ve vakıf önünde kuyruklar oluştuğunu da açıklayan Hasçelik, "Koronavirüs tehdidi nedeniyle hem kendi sağlığınızı hem de kurumların sağlığını tehdit edilmemesinde fayda vardır. Gerçek dışı haberlere itibar edilmemelidir. Gerçek ve doğru haberleri almak için lütfen SYD Vakfı Müdürlüğümüzün 0 372 316 90 95 ve 0 372 323 03 43 nolu telefonlarından başvurmanız yeterli olacaktır. Ayrıca SYD Vakfımıza kayıtlı bulunan, ilk müracaat eden, düzenli yardımdan faydalanamayan ihtiyaç sahipleri için Vakıf Mütevelli Heyeti başkanlığınca yardımlar planlanmakta olup bu vatandaşlarımızın da mağduriyetleri giderilecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talepleri vakfımızın yukarıda belirtilen telefon numaralarından alınacaktır. Vakfımıza zaruri durumlar dışında gelinmemesi virüsün yayılmaması ve sağlığımızın korunması için önem arz etmektedir. Çok değerli Kdz Ereğlililer evinizde kalın"