Genel Sağlık-İş  Sendikası Zonguldak İl BaşkanI Emre İsmailoğlu Öykü Arin Yazıcı’nın kan kanserinin çok özel bir türü ile mücadele ettiğine dikkat çekerek, Zonguldak halkını kök hücre bağışına davet etti.

 

İsmailoğlu, “JMML (Juvenil Miyelomonositik Lösemi) teşhisi konulan Öykü’nün bir an önce kök hücre nakli olması gerekiyor. JMML, löseminin çok nadir görülen saldırgan bir türü. Hastalığın görülme sıklığı milyonda 1-9.” Dedi ve bağış çağrısını şu sözlerle sürdürdü:

 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için Genel Sağlık-İş  Zonguldak İl Başkanlığı olarak tüm üyelerimizde kök hücre bağışında bulunuyoruz.  Sadece Öykü için değil kök hücre bekleyen binlerce kişi için bir umut ışığı olmak istiyoruz.

Ülke çapında yapılan kampanyalara rağmen bağışçı sayımız hala 400 bin civarında. Toplumumuzun konu çocuklar olunca daha hassas davranacağını, Öykü gibi binlerce çocuğa umut olmak isteyeceğini biliyoruz. Geleceğimiz, umudumuz, masumiyetimiz olan Öykü’lerimize  bir umut ışığı yakmaları için tüm Zonguldak halkını Kök Hücre Bağışı’na davet ediyoruz.