Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, 7 Ağustos Pazar günü yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile taçlandırıldı. Zonguldak’ta düzenlenen mitinge Kdz.Ereğli damga vurdu.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla, Ereğli’den Zonguldak’a gidecek vatandaşlar için 68 otobüs-minibüs kaldırıldı.

Demokrasi ve Şehitler mitingine katılmak isteyen vatandaşlara belediye tarafından ayrıca Türk Bayrağı, tişört, şapka ve iaşe dağıtıldı.

 

300 ARAÇLA 5 KİLOMETRE KONVOY…

Saat 17.00’da Madenci Anıtı önünde düzenlenen törene katılmak isteyen binlerce Kdz.Ereğli’li özel araçlarla birlikte 300 araçla 5 kilometre uzunluğunda konvoy oluşturdu. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın aracının önde yer aldığı konvoy, Zonguldak’a korna ve siren sesleriyle birlikte girdi.

Araçlardan inen binlerce Kdz.Ereğli’li, Madenci Anıtındaki miting alanına yaklaşık 1 kilometre yürüyüşle girdi. Yürüyüş esnasında ‘Dik dur eğilme, Ereğli seninle’, ‘Ereğli burada, hainler nerede’ ve ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı.


UYSAL’DAN TEŞEKKÜR

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, miting sonrası yaptığı açıklamada ; “23 gündür Tek Millet, Tek devlet, Tek bayrak, Tek vatan diyerek Ereğli’deki demokrasi nöbetlerine katılan,  bugün de  Zonguldak’taki Demokrasi ve Şehitler mitingine katılımları ile  damga vuran güzel şehrimin güzel insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.