Kdz. Ereğli’de 11 Aralık Cumartesi gecesi denize açılan Karadenizli balıkçılar, sabah saatlerinde Bozhane Limanı'na 2 bin ton hamsi avlayarak döndü.

 


Balıkçıların Karadeniz'de bir gecede yakaladığı 2 bin ton hamsi kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderilmeye başlandı.

21 Yıldır balıkçılık yaptığını belirten balıkçı teknesi sahibi Ender Özdemir, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi bereketi yaşandığını söyledi.

 


UCUZ HAMSİ

Ereğli açıklarında avlanan balıkçıların limana bereketli döndüklerini anlatan Özdemir, "Sadece benim teknemde 40 ton balık yakalayarak limana yanaştık. Hamsi hem güzel hem de iri. Allah nasip ederse halkımız palamudun ardından bu kez de ucuz hamsi yiyecek. Tüm kayıklarda bir gecede toplanan balık 2 bin tondur" dedi.

 

ÜCRETSİZ DAĞITTILAR

Özdemir, balıkçı teknelerinin limana yanaşması ile sabahın erken saatleri olmasına rağmen vatandaşların balık almak için geldiğini ifade ederek, "Balık o kadar bol ki, gelen vatandaşa ücretsiz dağıtıyoruz" sözleri ile konuştu.

 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Balıkçı gırgırlarından hamsi yüklenen kamyonlar liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

KASIM AYINDA 21 TON YAKALANDI

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre ilçe açıklarında balıkçılar 1-30 Kasım 2016 tarihleri arasında 21 ton hamsi, 4 ton 900 kilo tekir, 200 kilo kalkan, 2 ton 900 kilo lüfer, 4 ton 500 kilo palamut, 2 ton 100 kilo da mezgit yakaladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)