AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan beraberinde Partinin MYK Üyesi Emine Çift ile geleneksel el dokumaların seçkin örneklerinden olan Elpek Bezi'nin Kandilli'deki üretim atölyesini gezdi firma ortaklarından Ünal Çiftçi ve çalışanlardan bilgi aldı. Çiftçi, Karadeniz Ereğli'nin binlerce yıllık geçmişinden süzülerek günümüze ulaşan Elpek Bezi'nin iklim koşulları itibariyle keten tarımına elverişli yörenin başlıca dokuma lifi olan ketenin, sağlam ve neme dayanıklı yapası ile evlerin geçilmez bezi olduğunu, yüzyıllarca çarşaftan, yelken bezine kadar uzanan geniş bir kullanım alanı için dokunduğunu söyledi.
Günümüzde ağırlıklı olarak ev dekorasyonuna yönelik olarak dokunan Elpek Bezi'nin çağdaş modellerle, masa ve sehpa örtüleri, Amerikan servis, şal ve kaşkol olarak tasarlandığına dikkati çeken Ünal Çiftçi, Şal ve kaşkolların dışında, boyasız doğal renkleri ile dokuduğumuz ürünlerimiz, görece ekolojik bitkisel ipliklerimiz keten, pamuk ve kenevir(kendir) den üretilmekte, doğallık ve sadelik sevenlere bulunmaz bir koleksiyon sunmaktadır. Bu ürünlerimiz ülkemizin değişik noktalarından ciddi anlamda rağbet görmektedir dedi.
Firma ortaklarından Nilgün Efes'de, Halk Eğitim Merkezi ile önümüzdeki süreçte el dokumacılığına yönelik kurslar açılmamsı için girişimde bulunduklarını ve konuyu yakından takip ettiklerini söyledi. Yine Japonya'da 9-10-11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılması hedeflenen Türk Kültürü ve Ekonomi Günleri konulu etkinlikte de Elpek Bezi'nin yeralacağını ve bu tarihi ürünün tanıtımının Japonlara'da yapılacağını söyledi.
Kandilli Şehitlik Mahallesi Osman İpekçi Caddesinde kurulu bulunan 10 tezgahın bazılarında çalışan ev kadınları ile görüşen Milletvekili Candan, üretim aşamaları hakkında da bilgi aldı. Candan, Elpek Bezi'nin önemine ve kalitesine dikkat çekti.