Boşanmasının ardından eski eşinin kanser hastası olduğunu öğrenen ve son nefesine kadar ona bakan 4 çocuklu Türkan Yaman, askerdeki oğluna para gönderebilmek kızlarını okutabilmek için çalmadığı kapı kalmadı, elektrikleri kesik evde komşularının yiyecekleri ile ayakta kalmaya çalışan aile yardım bekliyor.

 

 

Kdz.Ereğli'de yaşayan 4 çocuk annesi Türkan Yaman (40), 1'i askerde 3'ü okuyan çocuklarına bakmak için dişini tırnağına taktı. En büyük destekçisi olan oğlu Ümit Sarı'yı askere gönderen anne, askerdeki oğluna para gönderebilmek için çaba sarf ederken, girdiği sınavda Kocaeli Üniversitesi Adalet bölümünü kazanan kızı Nurşen Sarı'nın (19) da okuma isteğini de karşılamak için çalmadığı kapı bırakmamış. Ancak gittiği her kapıdan olumsuz yanıt alan anne Türkan Yaman, çaresizlik içerisinde kaldı. Kız meslek lisesinde okuyan diğer kızları Hava ve Münevver Sarı'nın başarılı birer öğrenci olduğunu kaydeden Anne Yaman, her dönemde iki çocuğunun da takdirle okulu bitirdiğini ifade etti.

 

EŞİM KOLLARIMDA

HAYATINI KAYBETTİ

Eşinin evi ile ilgilenmemesi nedeni ile yaklaşık 1,5 sene önce boşandıklarını kaydeden Türkan Yaman, boşanmalarına rağmen kanser hastalığına yakalanan eşini bırakmadığını ve eşinin kollarında hayatını kaybettiğini söyledi. Evlendiği günden itibaren sürekli olarak sorun yaşadığı eşinden ayrılmasına rağmen kansere yakalandıktan sonra eşine bakmaya devam ettiğini dile getiren Yaman Şu anda çok zor durumdayız. Eşimden boşandıktan sonra çocuklarıma karşı olan sorumluluğum bir kat daha arttı. Çocuklarımın geçimini sağlamak için çaba gösterdiğim anda eşim akciğer kanserine yakalandı. Boşanmış olmama rağmen eşimi yalnız bırakmadım. Ona son nefesine kadar baktım. Eşim son nefesini kollarımda verdi. Eşimi kaybettikten 14 gün sonra da annemin acısını yaşadım. Şimdi tek başımayım. Bana o zor günlerde en büyük desteği veren oğlum Ümit'i askere gönderdim. Askerde olan oğluma para gönderemiyorum. Zaman zaman fırsat buldukça arkadaşlarının da yardımı ile beni telefonla arıyor. Onun sesini duyunca biraz rahatlıyorum." dedi.

KIZINI OKUTMAK İÇİN ÇALMADIĞI KAPI KALMADI
Üniversite sınavına giren ve Kocaeli Üniversitesi Adalet bölümünü kazanan 19 yaşında kızı Nurşen Sarı'yı okutabilmek için çalmadık kapı bırakmadığını kaydeden Türkan Yaman, "Kızım öğrenim hayatında çok başarılı. En büyük hayali de Üniversiteyi okumak. Ancak bu durumda iken onu okutmam imkansız. Ne elimde var, ne de avucumda. Komşuların yardımları ile yiyecek içecek ihtiyacımızı karşılıyorum. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan 3 ayda bir 150 lira yardım alıyorum. Ancak o para da geldiği gibi gidiyor. Ereğli Belediyesi bana dul ve asker maaşı bağladı. O parada ev kirasına ancak yetiyor. Elektriklerimiz kesik. Derslerinde başarılı olan diğer kızlarım Hava ve Münevver, okul zamanın da karanlıkta mum ışığında derslerini yapmaya çalışıyorlar. Onları okutmak, askerdeki oğluma para göndermek istiyorum. Ama bunu yapacak ne gücüm kaldı, ne de takatim."