14 Mart Tıp Bayramı Karadeniz Ereğli’de törenle kutlandı.

 

Tıp Bayramı dolayısıyla Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önündeki törende saygı duruşu ve çelenklerin konulmasının ardından açıklamada bulunan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Şule Başöngen, sağlıklı toplumun sağlıklı bireylerin yetişmesi ile mümkün olacağı söyledi.

Modern sağlık hizmetlerinin sunumunda tüm sağlık çalışanlarına da büyük görev düştüğünü belirten Başöngen, “Bu görevi en zor şartlar altında mesleki yemine bağlı kalarak görevini yerine getirmeye çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli Tabipler ve Eczacılar Birliği Başkanı Selahattin Karayeğen de 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün insan sağlığını, insana hizmet etmeyi amaç edinen, bu mesleği saygı ve onurla yapan tüm meslektaşlarımın, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Ülkemizde, en ücra köşelerinde, sağlıkla uğraşan arkadaşlarımın bu anlamlı gününü kutluyorum. Hepsine esenlikler ve sağlık diliyorum. 18 Mart Çanakkale şehitler günü yaklaşırken, Çanakkale’de kaybettiğimiz tıp öğrencilerimiz ile kaybettiğimiz sağlık çalışanları ve hekimlerimizi de rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Tıp Bayrımı, milletimiz ve ilçemize hayırlı olsun”