Alaplı'da Kurban Bayramı'nın son günü geleneksel olarak gerçekleştirilen 'Kızlar Bayramı', bu yıl da yüzlerce genci bir araya getirdi. En güzel kıyafetlerini giyen erkek ve kızlar Hükümet Caddesi'nde yürüdü. 10 sene önce Kızlar Bayramı'nda tanışan Türkan Sefayi Turan Çifti de bayrama çocukları ile birlikte katıldı.

Alaplı'da her Kurban Bayramı'nın son günü düzenlenen geleneksel hale gelen Kızlar Bayramı'na bu sene de Alaplı halkının ilgisi yoğun oldu. Gençler, ilçenin en işlek yeri olan Hükümet Caddesi'ne gelerek, caddeyi boydan boya turlayıp, kendilerine uygun eşi seçmeye çalıştı. Özellikle köylerden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği bayram, renkli görüntülere sahne oldu. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bayramda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için cadde boyunca tur attı.

ALAPLILI FERDİ MİNİ BİR KONSER VERDİ

Alaplı'da yaşayan ve her sene düzenlenen bayrama katılan 28 yaşındaki Ferdi Demirci, Alaplı halkına mini bir konser verdi. Çevresinde "Alaplı'nın Ferdi Tayfur'u" olarak bilinen Ferdi Demirci, Ferdi Tayfur'un "Bu son sabah" isimli şarkısını söyledi. Demirci'yi izleyen Alaplı halkı, alkışları ile sanatçıya destek verdi.

10 SENE ÖNCE BAYRAMDA TANIŞIP EVLENDİLER

Alaplı'da düzenlenen ve Kızlar Bayramı olarak adlandırılan bayramda tanışıp evlenen Türkan Sefayi Turan çifti ise bu sene bayrama çocukları ile birlikte katıldı. 10 yıl önce bayramda tanışarak konuyu ailelerine aktardıklarını dile getiren Sefayi Turan, "Eşimle burada, bu bayramda tanıştık. Tanıştıktan sonra pastaneye giderek birbirimizi tanıdık. Daha sonra da konuyu ailelerimize aktardık. Sonuçta evlendik ve Kadriye (10) Aleyna (9) ve Livanur (3) isminde 3 çocuğumuz oldu." dedi.

EVLENMEK İÇİN ZONGULDAK'TAN GELDİLER

Zonguldak merkezden Alaplı ilçesine gelen iki bekar genç de kendilerine uygun münasip bir eş bulabilmek için Hükümet Caddesi'ni turladı. Yaklaşık 2 saat boyunca caddede tur atan 34 yaşındaki Hüseyin Akkuş ve 30 yaşındaki Ramazan Akçomak, evlenmek istediklerini, ancak şu ana kadar kendilerine uygun birisi ile karşılaşmadıklarını, bayram bitinceye kadar da dolaşmaya devam edeceklerini söylediler.

Gençler, bu bayramda tanışıp evlenen birçok çift tanıdıklarını söylediler. Ancak gençlerin bu söylemine katılmayan bir isim vardı. Bayrama katılan 49 yaşındaki Hacıgül Türkoğlu, kızlar ya da diğer adıyla gençler bayramı olarak adlandırılan bayramda şu ana kadar evleneni duymadığını dile getirdi. Türkoğlu, bayramın kendisine göre normal bir bayram olduğunu söyledi.