Kdz.Ereğli’de ikamet eden Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni yönetimi  ziyaretlerini Düzce Valiliği ile sürdürdü.

 

Dernek Başkanı Necat Bakan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri gün içinde Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Su, birbirine yakın olan iki yerleşim yerlerinde ortam değerler doğrultusunda bir bütün olarak hareket edilmesinde fayda olduğunu söyledi. Yaklaşık 7 ay önce Düzce Valiliğine atanan Su, Düzce'de görev yapmaktan son derece mutlu olduğuna sürekli vurgu yaptığı konuşmasında, "Türkiye'nin en güzel yerinde görev yapıyorum. Düzce insanı sevecen ve misafirperverdir. Düzce ile ilgili yeni sloganımız, ‘Tabiat cenneti Düzce, herşey var gönlünce’ dir. Bu doğrultuda sürekli gelişen Düzce'miz de güzel çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Vali Su, dernek yönetimi aracılığı ile Ereğli'de yaşayan Düzceliler ve tüm Ereğli halkına selam ve sevgilerini de  gönderdi Kdz.Ereğli’de ikamet eden Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Bakan'da ziyaretteki konuşmasında  şahsı ve dernek yönetimini kabulünden dolayı Vali Su'ya teşekkür ederken, Ereğli'de yaşayan Düzceliler olarak Ereğli ile Düzce arasında köprü görevi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan ayrıca, Ereğli'de yaşayan Düzcelilerin  ilde bir havaalanı olması hayaliyle yaşadıklarını Vali Su'ya iletirken, “Sadece İl değil, Kdz.Ereğli'nin de içinde bulunduğu civar yerleşim alanları için de bu konu son derece önemli.Bu konu üzerinde hassasiyetle duracağınıza inanıyorum” sözleri ile konuştu.

 

Vali Su da bu konuda daha önceden bir fizibilite çalışması yapıldığına dikkat çekerek, "Bu konu ilgili mercilerce değerlendirilebilecek bir konu. Üzerinde çalışma yapılabilir” dedi. Bu arada Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi Düzce Dernekler Federasyonu Başkanı Şemsi Durdu'yu ziyaret etti.