CHP Kdz. Ereğli Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, ‘Her kadın cinayeti politiktir. Önlem almayan da öldüren kadar suçludur’ diyerek Muğla’da katledilen Pınar Gültekin’in ardından Bakan ve Milletvekillerine seslendi.

Bingöl’ün açıklaması şu şekilde:

Muğla'da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı.

“Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.” diyen AKP milletvekili Sayın Zehra Sümbül Selçuk, İstanbul Sözleşmesi için de müdahil olun, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu etkin şekilde uygulatın.

Kızkardeşlerimizi katleden katiller en ağır cezayı alsınlar, kadınlar ve çocuklarımız taciz edilmesin, öldürülmesin.

Daha dün gibi “ben ölmek istemiyorum” diyen Emine Bulut’un sesi kulağımızda, her kadın cinayeti politiktir! Önlem almayan da öldüren kadar suçludur.

Psikolojik ve ekonomik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Sayın Bakan; katledilen, darp edilen, şiddetle mücadele de yalnız bırakılan kadınlar için, Mecliste Sayın Başkan ve milletvekillerine seslenin. Ve kadın olarak da bu yasanın etkin uygulanması için hemen şimdi çalışmalara başlayın. “Takipçisiyiz” demek yeterli değildir.

Kadınların yaşam hakkını ve güvenliğini sağlaması gerekenler; gülüşlerinin solmaması, hayallerinin yarım kalmaması, acımasızca hayattan koparılmamaları için KADINA ŞİDDETE DUR DE!