03 Mart 1992 de Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında şehit olan 263 madenciyi rahmet ve şükranla andığını bildiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu görüşlerini şöyle ifade etti:

 “Madencilik dünyada en zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği yapan madencilerimiz geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çok zor koşullar altında her gün yerin yüzlerce metre altında alınlarının teriyle çalışmaktadırlar.

Madencilerimiz yine zor şartlar altında bu görevlerini yaparken 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana gelmiş ve 263 madencimiz yaşamını yitirmiştir. İlimizde meydana gelen bu grizu patlaması kömür maden ocaklarının en acı ve en büyük faciasıdır.

Bu elim kazada hayatını kaybeden maden şehitlerimize ve bu güne kadar ülkemizin diğer maden ocaklarında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.

Maden ocaklarında iş kazalarının bir daha yaşanmaması için, AK Parti Hükümetlerimiz bu güne kadar birçok düzenlemeyi yapmış ve yapamaya da devam edecektir.

Cenabı Allah bu gibi faciaları ve acıları bir daha ülkemize ve hanelerimize yaşatmasın diyor, bu vesileyle maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”