KAMU-SEN’e bağlı Sendikaların Zonguldak Şube Başkanları GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu’yu ziyaret Ederek maden şehitlerini unutmadıklarını ifade ettiler.
Ziyarette KAMU-SEN İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu şunları söyledi:
“Bugün, milletimiz ve bölgemiz adına çok acı bir olayın yıldönümü. 3 Mart 1992’de Kozlu’da ve 7 Mart 1983’te Armutçuk’ta yaşanan grizu facialarında yüzlerce maden işçimiz şehit oldu. Onlara ve tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Umarız bu kazalar artık son bulur ve bir daha asla yaşanmaz.
Bunun için siyasi iradeden kurumlarımıza gerekli desteğin verilmesini ve yatırımların yapılmasını istiyoruz.
TTK’nın işçi açıklarının da bir an önce giderilerek bölgemizin de ekonomik canlılığını yeniden kazanmasının sağlanmasını bekliyoruz.
Bu yönde yürüttüğünüz başarılı çalışmalar nedeniyle sizleri de kutluyoruz.”

Ramis Muslu da, “3 Mart 1992’de Kozlu’da 263 ve 7 Mart 1983’te Armutçuk’ta 103 arkadaşımız grizu facialarında şehit oldu. 163 yıldır kömür üretilen bölgemizde 5 bine yakın maden şehidimiz var. Maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Acımızı paylaşan tüm dostlara teşekkür ediyoruz.
Maden kazalarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Yapılan araştırmalara göre meydana gelen kazaların yüzde 98’i önlenebilir kaza. İş sağlığı ve güvenli önlemlerinin alınması, bu önlemlerin katı kurallarla uygulanması ve sürekli denetlenmesi gerekiyor.
17 Mayıs’ta Karadon’da, Bursa’da, Balıkesir’de, Anmara Ostim ve İvedik’te meydana gelen iş kazalarına baktığımız zaman iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterincçe alınmadığı ve denetimsiz çalışıldığı sonucu ortaya çıkıyor.
Bu tür kazaların önlenebilmesi konusunda ilgili bakanlıklarımıza büyük görevler düşüyor. Denetim ve kontroller sıkı ve gerektiği şekilde yapılmalıdır. Kazaların en aza indirilmesi ancak bu şekilde mümkün olabilir.
Sizlerle amacımız, hedefimiz aynı. Temsil ettiğimiz kesimlere daha iyi hayat şartları sağlayabilmenin mücadelesi içindeyiz. Birlikte, omuz omuza vererek bir arada bu mücadele saflarında yerimizi aldık. Bundan böylede aynı anlayışla birlikte mücadele edeceğiz.
163 yıldır kömür üreten Türkiye Taşkömürü Kurumu, bölgemizin oksijenidir. Bölgeye hayat vermiştir. Üretimin artırılarak ülkemize ve bölgemize daha büyük hizmetlerde bulunulması için mücadele ediyoruz” sözleriyle konuştu.