Alaplı Onurlu köyünde yaşayan doğuştan duyma ve konuşma özürlü Şeref Yavuz, geliştirdiği el becerileri sayesinde sacdan yaptığı soba, kuzine, mangal, yufka sacı, kerpiçten mangallarla Alaplı ilçe merkezi ve köylerden büyük talep görüyor. Her türlü soba ürününü imal eden duyma ve konuşma özürlü Şeref Yavuz (36), okuma yazma bilmediği için ustalık belgesi alıp işyeri açamıyor.
Küçük yaşta iken tanıdıkları bir demirci ustasının yanında çırak olarak işe başlayan Şeref Yavuz'un kısa sürede kendisini geliştirdiği ve usta olarak anılmaya başlanmasının ardından aile çocuklarına bir iş yeri açarak kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak istedi. Ancak özürlü olması ve okuma yazma bilmemesi sebebi ile bu girişim sonuçsuz kalmış. Bunun üzerine baba Orhan Yavuz, dükkânı diğer oğlunun üzerine açmaya karar vermiş. Şu anda kendi adına olmasa da çalışmalarını sürdüren Şeref Yavuz'un imal ettiği soba, kuzine, mangal, yufka sacı, kerpiçten mangalları babası Orhan Yavuz pazarlarda satıyor.
Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Baba Orhan Yavuz, Oğlum Şeref Yavuz doğuştan konuşma ve duyma özürlü. Dolayısı ile okuma yazması yok. Ama oğlumun meslek öğrenme merakı küçük yaşlarda başladı. Demirci dükkânı olan yakın bir akrabamızın yanına çırak olarak verdik. Oğlum kısa zamanda mesleği öğrendi. Dükkân açmak istedi. Biz de oğluma dükkân açmak için müracaatta bulunduk. Sonradan öğrendik ki özürlü birine işyeri açmak o kadar kolay değil. Bunun üzerine diğer oğlumun adına işyerini açtık ve oğlum burada çalışmaya başladı. Ama asıl sorun bundan sonra başladı. Oğlumun üzerine işyeri olduğu için yapmak istediği başka işleri yapamadı. Özürlü oğlum Şeref'in üzerine işyerini açmak istiyoruz. Ama yasal olarak olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Oğlum kimseye muhtaç olmadan özürlü de olsa imalat yapmak, kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. Bu konuda Kaymakamımız Sayın Aydın Memük ile görüşeceğim." dedi.