Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkan adayı Arslan Keleş, meslek komiteleri ve adayları ile Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Keleş ve ekibinin ilçenin ekonomisine katkıda bulunmak, istihdamı arttırabilmek için yola çıktıklarını belirterek başarı temennisinde bulundu.

 

"BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUM"

İlçenin ekonomisinin iyi noktalara gelmesi gerektiğine vurgu yapan Tezel, "Örneğin Karadeniz en büyük limanı olduğu Ereğli, çevre illerden yeterince deniz ticareti yapamıyor. Aynı zamanda Erdemir ile hem kent ekonomisi hem Erdemir’in ticari kazançlarını karşılıklı menfaatleri dahilinde ticari ilişkilerimizin yeterince iyi olmadığına inanıyorum. Bu uğurda yola çıktınız, başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.



İLK ZİYARET ESNAF KEFALETE

İlk ziyareti kooperatife yapmanın ayrı bir önemi olduğunu anlatan Keleş, "Esnafların iyi noktalara gelebilmesi için iyi çalışmalar yapıyorlar, kendilerini kutluyorum" ifadelerine yer verdi. TSO'nun uzun yıllar aynı zihniyetle yönetildiğini belirten Keleş şunları söyledi: "Yolunda gitmediğini düşündüğümüz yaklaşık 20 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Ticaret ve Sanayi Odası’na arkadaşlarımızla birlikte aday olduk. Amacımız Ereğli’de birlikte nelerin değişeceğini göstermek, birlikte çalışma prensibini ortaya koyarak somut kazanımlar elde etme yönünde çalışmalarda bulunmaktır.

 

"BİR DEĞİŞİMİN BAŞLANGICI"

Ütopik yaklaşımlarda bulunarak olmayacak vaatlerde bulunmak değildir işimiz. İşimiz Ereğli’yi büyütmek. Bir değişimin başlangıcına herkesin şahitlik edebileceği bir dönemi açmaktır. Hep birlikte bu şehri büyütebilirsek, yeni istihdam alanları yaratabilirsek, yeni yatırımcılar getirebilirsek kendimizi başarılı olmuş kabul edeceğiz. İlçedeki öğrenci sayısını 4 binlerden 10-20 binlere çıkarabilirsek kendimizi başarılı olmuş kabul edeceğiz. Hedeflerimizin başında bunlar geliyor. Esnaf Kefalet ile Ticaret ve Odası'nı ayrı yapan cirosal ve mekansal farklılıklar var aslında aynı işi yapıyoruz, özünde ticaret yapıyoruz. Burada birlikte neleri başarabileceğimizi diğer meslek odaları ve seçilmişlerle ilçenin iyi noktalara gelebilmesi için çalışacağız"

 

"TİCARET TAMAMEN ATILMIŞ"

İşadamı Celal Bozkuş da Ereğli TSO'nun sac tüccarları odası gibi işlem gördüğünü belirterek, "Ticaret tamamen atılmış, hiç ilgilenen yok. Bu düzenin değişmesi lazım. İlçedeki sac tüccarı sayısı 2 elin parmakları kadar kalmadı ama hala bu şekilde yönetmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)