Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve 3F İngilizce Kursu’nun ortaklaşa düzenlediği gazetecilere yönelik dil kursu sona erdi. 25 Şubat 2010’da başlayan kursu tamamlayan 16 kursiyere düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.

Kurs sonunda 3F İngilizce Kursu Dershanesi’nde düzenlenen katılım belgesi törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, 3F İngilizce Kursu Sahibi ve Müdürü Hikmet Yılmaz Özdemir ve katılım belgelerini alan kursiyer gazeteciler katıldı.

 Törende konuşma yapan KGD Başkanı Atilla Öksüz, dernek olarak mesleki eğitime önem verdiklerini belirterek, talep üzerine İngilizce kursuna başladıklarını hatırlattı.

 

Öksüz, şunları söyledi;

                 

                      MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM

 

 'Dernek olarak ‘yabancı dille ilgili ne yapabiliriz?’ diye bir takım düşüncelerimiz vardı. Osman Sav arkadaşımız daha önceki dernek başkanlığı döneminde bunu dile getirmişti. En azından gönüllü gazeteci arkadaşlarımızın dil konusunda kendilerini ifade edebilecek şekilde dil öğrenmeleri için yaptığımız düşüncelerimiz çerçevesinde 3F İngilizce Kursu Sahibi ve Müdürü Hikmet Yılmaz Özdemir hocamızla görüştük. Bu görüşmeler çerçevesinde hocamız bize bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. Bu kurs yaklaşık üç buçuk ay devam etti. Bazı arkadaşlarımız istemeden de olsa işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu kursa katılamadı veya bırakmak zorunda kaldılar. Ama 16 arkadaşımız azimle, kararlılıkla devam etti. Ben bu anlamda Hikmet Hocamıza teşekkür ediyorum. Kendisi hem sponsorluk konusunda destek verdi, hem de bizzat derslere girerek bizler için yoğun çaba sarf etti. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Harun Girgin ve Müdür Yardımcımız Satılmış Tunçkaya’ya teşekkür ederiz.”

              

              “ÇOK MUTLUYUM”

 

Gazetecilerle derslerin çok zevkli geçtiğini söyleyen 3F İngilizce Kursu sahibi Hikmet Yılmaz Özdemir sonuçtan memnun kaldığını belirterek, “Böyle bir grupla çalıştığım için çok mutluyum. Çok güzeldi ve derslerimiz çok keyifli geçti. Umarım size birazcık öğrenme zevki ve bu işi yapabilme duygusu vermişimdir. Ben size teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Devam etmek isteyen arkadaşlarımıza da yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

              “BİR DİL BİR İNSAN GİBİDİR”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, törende yaptığı konuşmasında, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni kutlayarak Başkan Atilla Öksüz ve 3F Yabancı Dil Kursu sahibi Hikmet Yılmaz Özdemir’i kutladı.

Girgin konuşmasında şunları söyledi;

“Başta böyle bir yenilik başlattıkları için Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ve bu konuda çaba sarf eden öğretmenleri ve kursiyerleri kutluyorum. Bu çok güzel bir etkinlik... Özellikle bu etkinliğin örnek olmasını diliyorum. Herkesin kendine göre bir eğitimi vardır. İnsanlar kendini yenilemeli. Özellikle dil konusunda gazeteci arkadaşlarımızın bu işe hevesleri çok önemli. İnternet çağındayız. Her yerde bir sürü olay internetten öğrenilebiliyor. Biz kendimizde projeler nedeniyle yurt dışına gittiğimizde de dilin ne kadar önemli olduğunu orada gördük. Okulda öğrencilik döneminde yabancı dilin önemi anlaşılmıyor. Ama yurt dışına gittiğinizde kendi derdinizi kendinizin söylemesi size büyük bir zevk verebilir. Öğrenmek güzel ve birisine bir şey anlatabilmek güzel bir şeydir. Atalarımız hep demiştir, ‘Bir dil bir insan gibidir.’ Hakikaten öyledir. Bu nedenle ben bu kursa emek veren arkadaşlarımızı kutluyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah arkadaşlarımız bu kursun ikinci aşamasına da devam ederler ve kendilerini daha da geliştirirler diyorum” şeklinde konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve Milli Eğitim Şube Müdürü Satılmış Tunçkaya gazeteci kursiyerlere belgelerini verdi.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Osman Sav ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, 3F İngilizce Kursu Sahibi Hikmet Yılmaz Özdemir’e çiçek ve KGD amblemi taşıyan plaket hediye ettiler. Öksüz ve Sav ile birlikte kursiyer gazeteciler, öğretmenler Elif Şenel ve Gülşah Karadayı’ya da destek ve çabalarından dolayı teşekkür ettiler.