Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirdikleri ‘’Bir Dilekte Sen Uçur’’ sloganı ile Yalnızçam İlkokul’unun voleybol, basketbol sahasının düzenlenmesi, bahçe düzenlenmesi, okula spor malzemelerinin teminini sağlandı.  
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencileri Orkun Erdoğan, Gözde Güntap, Tuğçe Arı, Mehtap Karakurt, Saime Özkan, Şeyma Yaman ve İsrafil Kar, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirdikleri ‘’Bir Dilekte Sen Uçur’’ projesi ile Yalnızçam ilkokulunun çeşitli ihtiyaçlarını karşıladılar.
BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3.sınıf öğrencilerinden Orkun Erdoğan, “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında  ‘’Bir Dilekte Sen Uçur’’ projesiyle Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Yanlızçam İlkokulu’nda çalışma yaptık. Proje kapsamında Yalnızçam İlkokulu’nda peyzaj düzenlemeleri yaptık, voleybol, basketbol direklerini  boyayarak  fileleri temin ettik.  Öğrencilerimize Kdz. Ereğli Belediyesi desteği ile voleybol, futbol, basketbol topları aldık.  Çocukları eğlendirmek amacıyla müzikler eşliğinde ‘Bir Dilekte Sen Uçur’ sloganıyla uçurtma şenliği düzenlendik. Öğrenciler, veliler ve genç öğretmen adayları olarak doyasıya eğlendik. Ayrıca proje’ye destek veren ve konuk olarak şenliğe katılan Opr. Dr. Recep Erdoğan’a BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan bir teşekkür belgesi verildi. Projeyi gerçekleştiren öğretmen adayları olarak bu mesleği seçtiğimiz için çok doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz. Bu etkinlikte minik öğrencilerimizin bir gülüşü her şeye değerdi” dedi.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde görevli Opt. Dr. Recep Erdoğan da geleceğin öğretmenlerini yürekten kutladığını belirterek,” BEÜ  Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Yanlızçam köyü ilkokulunda bir faaliyet gerçekleştirdiler. Okulun voleybol, basketbol sahasının düzenlenmesi, bahçe düzenlenmesi, okula spor malzemeleri temin edilmesi gibi çalışmalar yaptılar. Öğretmen adaylarımız bu yaptıkları çalışmaları çocuklar ile birlikte kutlamak, onlarla birlikte ‘Bir hayalde sen çiz’ konulu resim çalışması ve yine ‘Bir hayal da sen uçur’ söylemi ile uçurtma uçurdular. 
Emeği geçen, katkısı olanların ellerine sağlık, ben-de onların bu emeklerine ortak olmaktan, onların bu mutluluklarını paylaşmaktan kendi adıma onur duydum, mutlu oldum. Teşekkürler geleceğin öğ-retmenleri, gerçekten sizleri yürekten kutluyorum. Gelecek sizlerin eseriniz olacaktır” diye konuştu.