Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Tekin, “24 Temmuz basın açısından bir dönüm noktasıdır. 1908’de, II. Meşrutiyetin ilanının ardından, devlet eliyle gazetelerin baskıya girmeden önce kontrol ve incelemeden geçmesini kapsayan sansür kaldırılmış, bu önemli gün de “Basın Bayramı” olarak kabul edilmiştir” dedi.

Açıklama şu şekilde: “Toplumun gelişmelerden haberdar edilerek bilgilendirilmesinde, kamuoyunun aydınlatılmasında, insanlar ve toplumların birbirleriyle güçlü bir iletişim bağı kurabilmesinde  çok önemli bir yere sahip olan basın, gelişen teknolojiyle birlikte günlük yaşantımızın da çok önemli bir parçası haline gelmiştir.  Demokrasinin dördüncü kuvveti olarak kabul edilen basın, insanoğlunun yaşamında yerini aldığı ilk günden bugüne kadar, her geçen gün önemi daha da artan bir sorumluluk ve misyon üstlenmiştir.

24 Temmuz basın açısından bir dönüm noktasıdır. 1908’de, II. Meşrutiyetin ilanının ardından, devlet eliyle gazetelerin baskıya girmeden önce kontrol ve incelemeden geçmesini kapsayan sansür kaldırılmış, bu önemli gün de “Basın Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

 

“BÖLGEYE KATKIDA BULUNUYOR”

Basın, bir yönüyle kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları vardır. İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmalar, ilçemizin, bölgemizin gelişimine katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam edecektir.

 

“BAŞARI DİLERİM”

Bu duygu ve düşüncelerle, dürüstlükten, doğruluktan taviz vermeyerek, ilkeli, istikrarlı ve özgür  bir şekilde, basın meslek ilkelerinden ayrılmadan, kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma, toplumsal çıkarları koruma ve kollama uğraşı veren  tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”