Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“24 Temmuz 2015 tarihi basından sansürün kaldırılışının 107. Yıldönümüdür.

24 Temmuz, 1908 yılında Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesiyle gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden çıkarıldığı gündür.

Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevlerinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin önündeki en büyük engeldir. Bu engel 107 yıl önce kaldırılmıştır.

Demokrasinin vazgeçilemez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşaması ve gelişmesi için en önemli kurumlardan biridir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basın, demokrasinin en önemli ölçütlerinden biridir.

Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışılmaz kabul görmektedir. Bu nedenle basınımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özgürce kamu yararı doğrultusunda haber yayma haklarını kullanabilmeleri en büyük dileğimizdir. 
24 Temmuz Basın Bayramı’nın basın çalışanlarımızın haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bir dönüm noktası olmasını diliyoruz.

Zonguldak-Bartın-Karabük bölgemizde yayın hayatını sürdüren yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere tüm basın temsilcilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, tüm basın emekçilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.”