Projesi Ereğli Lions Kulübü tarafından yürütülen Ereğli Belediyesi, Ereğli TSO, Maden İşler ve Sanatkarlar Odası, Ereğli Bakkallar ve Manavlar Odası'nın desteklediği, "Bir ekmek de alamayanlar için koy sepete" projesi Karadeniz Ereğli'de faaliyete geçirildi.

Ereğli'deki 45'in üzerindeki ekmek fırınında geçerli olacak projeye göre ihtiyaç sahipleri duyarlı vatandaşlar tarafından parası ödenen ekmekleri fırınlardan ücretsiz alabilecek.

Ereğli Lions Kulübü Derneği tarafından yürütülen, Sosyal Yardımlaşma Projesi çerçevesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi O dası, Ereğli Maden İşler ve Sanatkarlar Odası, Ereğli Bakkallar ve Manavlar O-dası'nın desteklediği, "Bir ekmek de alamayanlar için koy sepete" projesi Karadeniz Ereğli'de faaliyete geçirildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us ve TSO Yöneticileri, Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası, Ereğli Bakkallar ve Manavlar Odası Yöneticileri, Türk Hava Kurumu Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Ereğli Lions kulübü Başkanı Mehmet Çivici ve yöneticilerin katılımı ile Karga Ma hallesinde'ki bir fırında gerçekleştirilirken kamuoyuna detaylı bilgileri verildi.
LİONS'U TANITTI
Karadeniz Ereğli Lions Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Çivici, misyonu milliyet, din, dil, ırk, kültür farklılıkları gözetmeden ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarını gidermek doğrultusunda belirlemiş olan uluslar arası Lions Kulüpleri Birliği'nin saygın hizmetlerinin tüm dünyada takdirle anılan Türk Lions'unun kurulduğu 1969 yılından bugüne Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, laik ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaptığını, karşılıksız gönüllü hizmetler sunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Türk Lions'u hizmetlerini eğitim, sağlık, çocuklar, gençlik, kadınlar, yurttaşlık bilinci, çevre, sosyal, kültürel ve sanat değerleri alanlarında yoğunlaştırmış ve geliştirmiştir. Birleşmiş Milletler Örgütünde ve Unesco'da daimi temsilciliği bulunan tek sivil toplum kuruluşu özelliğini taşıyan ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan uluslar arası Lions Kulüpleri Birliği, günümüzde Türkiye'nin de dahil olduğu 191 dünya ülkesinde Lions Kulüpleri ile karşılıksız hizmetler üretmektedir. Dünya ve Türk Lions'unun amacı insanlığa hizmettir. Ancak bir yardım kurumu değil, bir hizmet örgütüdür. Yöntemi, balık ihtiyacı olan kişiye balığı satın alıp vermek değil ona balığın nasıl tutulacağını öğreterek ihtiyacını gidermektir. Lions üyesi olan Lionslar, hizmet çalışmalarını yürütürken sadece kendi kaynaklarını kullanmakla yetinmeyip, insanlığa hizmeti amaçlamış diğer kuruluşlarla da işbirliği yapmaktadırlar.

45'İN ÜSTÜNDE FIRIN KATILACAK
Kdz. Ereğli Lions Kulübü Derneğimizin öneri ve çalışmaları ile bugün başlattığı "Bir ekmek de alamayanlar için koy sepete" adlı projenin içine Kdz. Ereğli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası, Bakkallar ve Manavlar Odası, Basın ve Yayın Kuruluşlarımız ve birçok STK dahil olmuş, insanlık için önemli bir dayanışma örneği sergilemişlerdir. Dolayısıyla bu projenin bir lideri, galibi, önderi, bayraktarı yoktur. Projeye katılan herkes ve her kuruluş, insanlığa hizmet duyarlılıkları ile alkışlanmaya ve övgüye değerdir. Bu proje ilk etapta 12 ay olarak planlanmış olup, destekler doğrultusunda uzayabilecektir. Şimdi beklentimiz ihtiyacı olan insanlar için bir dayanışma ve yardımlaşma yöntemi olan bu projeye, duyarlı Ereğli halkımızın katılımlarını sağlamak ve karşılıksız hizmetin manevi hazzını tatmalarıdır. Proje Kdz Ereğli'deki ekmek fırınlarında geçerli olup; 45'in üstünde fırın bu projeye katılacaktır. Projeye destek vermek isteyen vatandaş fırına gittiğinde sepete kaç ekmekle katkıda bulunmak isterse o ekmeğin parasını fırıncıya verecek. Fırıncı da tabelasına ekmek ilavesini yapacak, ekmeğe ihtiyacı olan kişi fırına geldiğinde taze ekmeğini alacak ve bunun için para vermeyecek. Verdiği ekmek kadar tabeladan ekmek azaltılacak. Yardım edenle, yardım alanın birbirini görmediği ve buna aracı olan tüm fırınlara ve vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

BELEDİYEDEN 500 EKMEK
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da konuşmasında projeyi faaliyete geçirenlere teşekkür etti. Daha sonra yapılan konuşmaların ardından Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık cebinden 5 ekmek parası vererek kampanyaya başladı. Ardından Ereğli Lions Kulübü, Ereğli TSO'da 10 ve 50 ekmek bağışında bulununca Posbıyık, "Ereğli Belediyesi olarak 500 ekmek bağış yapıyoruz" dedi. Daha sonra yapılan ödemeler ile ekmek sayısı 700'e yükseldi.