Daha önce iki kez intihar girişiminde bulunan S.B., bu kez artan şehit haberleri üzerine 10 katlı inşaat halindeki binanın en üst katına çıktı.
PKK'ya ve BDP'lilere tepki amacıyla iki kez Kdz. Ereğli'de intihar girişiminde bulunan S. B., bu kez Kozlu belde merkezinde 10 katlı inşaat halindeki binanın en üst katına çıktı. Olayı haber alan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Kozlu Polis Merkezi, Kozlu Belediyesi itfaiye ekipleri ile Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, inşaatın bulunduğu bölgeye geldi.
Yere branda gerilirken, ekiplerden bir kısmı S.B.'nin bulunduğu 10. kata çıkarak şahsı ikna etmeye çalıştı. Bir süre sonra basın mensuplarının da çağrılmasını isteyen S.B. kameraları görünce polisle pazarlık etmeye başladı.
Polis ve askerler için çatıya çıktığını söyleyen S.B., PKK terör örgütüne ve BDP'li milletvekillerine tepkisini dile getirdi. Bir ara, 'İçişleri Bakanlığı'nı aradığını söyleyerek telefonla konuşan Balaban, telefondaki kişinin kendisine inanmaması üzerine polislerle diyalogunu sürdürdü. Yaklaşık 1 saat boyunca S.B' yi intihardan vazgeçirmek isteyen polisler, haberlerin yayınlanacağı ve tüm Türkiye'ye istediği mesajın verileceği sözü üzerine intihar etmekten vazgeçti.
S.B., Bana tek yardımı olan şu akan kana 'dur' diyecek kişi olacak. Bu vatan için ölmek mi gerekiyor? Yaşamak ve vatanı korumak gerekiyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım. Onlarda yürek varsa bende hayli hayli var. Hepsini de vururum, kimseden korkum yok. Ama bunlara bir kişinin 'dur' demesi gerekiyor. Kürt vatandaşlar dağdan indirildi, ne oldu? Zararı hep bize, o kadar asker ve polis şehit oldu. Devlet Apo'yu versin İran'a, assınlar. Öyle de dökülüyor bu kan, böyle de dökülür diye konuştu.
Onlarca, yüzlerce terörist grubunun etkisiz hale getirildiği yönünde haberleri televizyondan izlediğini belirten S.B., arşiv görüntüler yerine öldürülen teröristlerin gösterilmesini istedi. Murat Karayılan'ın Karadeniz'e girilmemesi yönünde uyarı mektubu olduğunu da ileri süren Balaban, terör örgütüne meydan okudu.
S.B., ambulansla götürüldüğü hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından gerekli işlemler için Kozlu Polis Merkezi'ne götürüldü.