Kdz.Ereğli’de 50 TL karşılığında Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi tarafından satılan biletlerdeki programın gerçek dışı olduğunu belirten ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, “İtibar etmeyin” dedi.

 

Şentürk, Kaymakamlıktan herhangi bir izin alınmadığı 2 Şubat tarihi için ise belediyeden AKM’nin ayırtılmadığını açıklarken etkinliği gerçekleştirecek olan derneğin yöneticileri de yasal başvuruları önümüzdeki günlerde yapılacağını belirttiler.

 

Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, 2 Şubat 2015 tarihinde Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği iddia edilen “Empati” isimli 2 perdelik komedi oyunu için satılan biletler nedeniyle derneklerine çok sayıda müracaat olduğunu söyledi.

 

“DERNEĞİMİZ SÜREKLİ ARANIYOR”

2 Şubat 2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde herhangi bir program olmadığı söz konusu tiyatro için ise Ereğli Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğünden gerekli izinlerin alınmadığını belirten Şentürk, “3 Aralık Dünya Engeliller Gününü kutladığımız bugün derneğimize çok sayıda telefon geldi. 0850’li hatlardan 2 Şubat tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde engelliler için tiyatro yapılacağına dönük vatandaşlara telefonlar gelmekte ve bilet karşılığı 50 TL para istenmektedir. Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi tarafından 2 Şubat tarihinde Empati isimli komedi oyununun sahnelenip sahnelenmeyeceğini bizlere sordular bizlerde İlçe Kaymakamlığımız, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Atatürk Kültür Merkezi ile görüştük, herhangi bir izin alınmamış yer de temin edilmemiş” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Vatandaşlara bilet satışı yapıldığını ve biletlerin piyasada dolaştığını belirten Şentürk, “Konu ile ilgili Ereğli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Vatandaşlarımız bu konuda gelecek talepleri şuan itibariyle dikkate almasın” ifadelerine yer verdi.

 

“ŞUAN İÇİN YASAL İZİN ALMADIK AMA YAPACAĞIZ”

Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi Kurucusu Ömer Özkan ise söz konusu etkinlik için Ereğli Belediyesi’nden Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonunu talep ettiklerini ancak 15 Aralık tarihinden itibaren söz konusu yerin resmi yazılarla isteneceğini belirterek, “Hatamız oldu o da biletleri erkenden dağıtımına başlanmış olmasıdır. Biz Ereğli’de Haziran ayında da tiyatro gösterisi yapmıştık. Şuan için herhangi bir yasal izin almadık ama 15 Aralık’tan itibaren gerekli çalışmalara başlıyoruz. Yaklaşık 30 kişinin bilet aldığını tespit ettik ve bu bilet alanların bizlerde numarası, isimleri var. En kötü ihtimal aldığımız paraları geri öderiz. Biz 2 Şubat tarihinde Atatürk Kültür Merkezi olmaz ise mutlaka başka bir salonda bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz” sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)