Karadeniz Ereğli’de ilçe merkezinde bulunan Hatip Camisi, Meydanbaşı Camisi, Ali Molla Camisi ile Halil Paşa Camilerine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler yaklaşık bin TL’yi çalarak kayıplara karıştı.

 

Bağlık Mahallesi’nde bulunan Hatip Camisi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Özkan sabah namazı için geldikleri camide kapıların açık olduğunu görünce şüphelendiklerini yaptıkları incelemede ise kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin yaklaşık bin TL’ye yakın parayı alarak kayıplara karıştığını söyledi.

Özkan, yaptığı açıklamasında, “Bizde büyük bir şok yaşadık. Güvenlik kameralarının da bulunduğu camimize giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kapıları zorlayarak içeriye girmiş ve yönetici odalarında bulunan yaklaşık bin TL’yi almış. Para haricinde içeride bulunan bilgisayar, yazıcı, kamera gibi elektronik aletlere dokunmamış güvenlik kameralarının bağlı olduğu kayıt cihazının kablolarını çıkartmış. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olduk gittiğimizde biz de öğrendik ki sadece bizim camimiz değil ilçedeki diğer camilere de girilmiş ancak oralarda herhangi bir para olmadığı için almamış” dedi.

Meydanbaşı, Ali Molla ve Halil Paşa Camilerinde de kapıların zorlanarak girildiği ancak içerilerde herhangi bir hırsızlık olayının yaşanmadığı tespit edilirken Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili araştırma başlattı.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)