Eğitim-Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Pınar Akbaş, hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diye ilan ettiği OHAL ve çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bin 542'si Eğitim-Sen üyesi toplam 105 bin kamu emekçisini bir gecede işsiz bıraktığını ve en temel haklarını kullanabilmelerinin fiilen engellendiğini söyledi.



Akbaş, ilçe temsilcilikte düzenlediği basın toplantısında ihraç edilen kamu emekçilerinin aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edildiğini, çocukların ise ağır travmalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir" dedi.

KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın Ankara'nın göbeğinde "işimi geri istiyorum" talebiyle süresiz açlık grevine başladığını ve eylemin 70. gününe girdiğini anlatan Akbaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız yaşamak ve yaşamak istiyoruz olmuştur. Bu nedenledir ki örgütlü gücümüz üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Eğitim-Sen olarak talebimiz açık ve nettir. Hükümet, üyelerimiz Gülmen ve Özakça'nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm oluksuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK'lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren yaşamı ve yaşatmayı değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır. Üyelerimiz Gülmen ve Özakça ile tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Akbaş ayrıca KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol, Gökhan Taner Günsan, Salim Çalık ve Bülent Kopan için 19 Mayıs Cuma günü saat 16.00'da Erdemir Teknikerler Derneği'nde şiir ve söyleşi etkinliği düzenlendiğini sözlerine ekledi.