"Size olmasa bile sizin üzerinizden bir yaşlıya, akrabanıza bulaşma imkanı oldukça yüksek. Onların Allah göstermesin ölümünden siz sorumlusunuz. Birisinin ölümünden sorumlu olmak gibi bir risk var. Belki aile büyüğünüzün ölümünden sorumlu olmak ister misiniz? İstemiyorsanız, gereğini yapacaksınız"

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi, Ereğli Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Halk Evleri, Erdemir ve Bilim ve Sanat Merkezini (BİLSEM) ziyaret eden Erdoğan Bektaş, gazetecilere de koronavirüsü sürecine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

"EREĞLİ BAŞARDI ÇAYCUMA BAŞARAMADI"
Bektaş, konuşmasında şu bilgileri aktardı: "Virüs krizimiz var dünyada var bizde de var. Mücadele ediyoruz. Ereğli'de çeşitli temaslarda bulunduk. Zonguldak'a biz geldiğimizde 1,5 yıl oldu. 1 Tane vardı, 3 tane olması lazım dedik. Biri Ereğli'de diğeri Çaycuma'da dedik. Ereğli başardı, Çaycuma başaramadı. Buradan da onlara laf gitsin. Ereğli gibi onlar da zorlasalar biz yardımcı onlara da olacağız. 

"HAYAT SADECE MASKE ÜRETMEK DEĞİL"
BİLSEM zeki ve yetenekli çocuklarının kendi zeka ve yeteneklerin karşılıklarını bulabilecekleri bir eğitim ortamı. Burası çok kısa sürede hızlı yol aldı. Bundan da çok mutluyuz. Çizgiden de sapmamız lazım. Çizgi eğitim, kafa yorma, beyin geliştirme, yetenek geliştirme ve olabilecek üretime dönük açılımları da piyasaya ticari alana aktarmak. Çerçeve bu. Çerçeveden şaşmamak. Hayat sadece maske üretmek değil. Acil konumuz maske ama bu hep böyle gitmeyecek. 

"10 DOLARLIK VİRÜS İLE ÇÖKERTEBİLİYORSUNUZ"
Siz milyarlarca dolar harcayıp ülkeyi çökertemiyorsunuz ama 10 dolarlık virüs ile çökertebiliyorsunuz. Bunu herkes gördü. Kendi ülkenizde kurmak için birileri sizin ülkenizi 10 dolarlık virüsle batıramamaları için kafa yormamız gerekiyor. Kimin kafa yorması gerekiyor, zeki beyinlerin. Bu beyinler de burada yetişecek. O beyinleri burada yetiştirerek ülkemizin milletimizin hizmetine sunmak.

"EREĞLİ ÇOK BİRAZ DAHA TEMİZ GÖZÜKÜYOR"
Koronavirüs ile ilgili, Zonguldak'ta da bizim de bir kurulumuz var, oturduk, müzakere ettik. Türkiye'de paralel gidiyor. Türkiye'de ne kadar sorun varsa biz de de o kadar sorun var. Sorun asla hafif bir sorun değil. Ereğli'ye biraz baktım, Ereğli çok şükür biraz daha temiz gözüküyor ama bu görüntü ile gerçek aynı olmayabilir. 

"BİR HAFTA ÖNCE DE ZONGULDAK TEMİZ GÖRÜNÜYORDU"
Bir hafta önce de Zonguldak temiz görüyordu, bir hafta sonra Ereğli'nin nasıl görüleceğini bilemiyoruz. Kurallarımız belli. Sosyal mesafe dediğimiz birşey var. Kalabalıktan işin doğrusu sokaktan uzak duracağız. Koruyucu önlemlerimizi alacağız. Olası vakaları toplumdan izole edeceğiz. Hem bunu toplum hem muhataplar başaracak. Bu çerçevede yolumuza devam ediyoruz. Gerçekten bizden bu konuda daha önde olan ülkelere baktığımızda çok daha ağır yaşayan ülkeler var. 10 Bin küsür ölüden bahsediyorlar İtalya için. Bunlar hayal, rüya değil, bize olmaz diye birşey yok. Bizim başımıza da gelebilir. Şuan İtalya bunu yaşıyor, yarın bizim bunu yaşamayacağımızı hiçbir garantisi yok. 

"KİMSE KENDİSİNİ RAHAT HİSSETMESİN"
Kimse kendisini rahat hissetmesin. Bu herkesi ilgilendiriyor. Ne kadar yok sayarsınız yarın sorunu daha ağır yaşarsınız. Ciddiye alırsanız sorun hafifler. Türkiye'nin çabası hafif hasarla atlatabilmek. Başarabilecek miyiz kurallara ne kadar uyarsak başaracağız, uymazsak başaramayacağız. Bu yük her ferdin sırtında. Ben gencim birşey olmaz bu da boş laf. Gençlerde de akciğerlere ciddi problemler geçiyor. 

"AİLE BÜYÜĞÜNÜZÜN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLMAK İSTER MİSİNİZ?"
Size olmasa bile sizin üzerinizden bir yaşlıya, akrabanıza bulaşma imkanı oldukça yüksek. Onların Allah göstermesin ölümünden siz sorumlusunuz. Birisinin ölümünden sorumlu olmak gibi bir risk var. Belki aile büyüğünüzün ölümünden sorumlu olmak ister misiniz? İstemiyorsanız, gereğini yapacaksınız.

"EREĞLİ PATLAYABİLİR VE HERKES KAÇACAK YER ARAYACAK HALE GELEBİLİR"

Mevcut sayılar tüylerimizi diken diken edecek seviyede. Her birimizi alarm seviyesine geçirecek seviyede sayımız var. Bunu bilin buna inanın yeter. Ben bugün buraya çıktım geldim. Sıkıntı var. Rahat değiliz. Sizin de sıkıntınız olsun. Hiç kimse rahat olmasın. Bugün akşam şimdi Ereğli patlayabilir ve herkes kaçacak yer arayacak hale gelebilir. Hiç kimsenin garantisi yok arkadaşlar. Bu yayılması müthiş hızlı olan bir mikrop” dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)