Alaplı Belediyesi;  bir "ilk"e daha imza atarak, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile "Proje ve Uygulama Kalitesinin Yükseltilmesi"ni kapsayan "protokol" imzaladı.

Alaplı Belediye Başkanlığı makamında imzalanan protokole,Alaplı  Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Mehmet Ali Karanfil, İnşaat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Hüseyin Kocatürk, Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, Makine Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Sıtkı Kuloğlu, Mimarlar Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Sertan Ocakcı imza attı. İmza törenine Alaplı Belediyesi meclis üyeleri de hazır bulundu.
1994 YILINDAKİ
HAYALİM GERÇEK OLDU
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ilk Belediye Başkanlığı döneminin başlangıcı olan 1994 yılından bu yana bu projenin uygulamasını hayal ettiklerini belirterek, " Bugün de hayalimiz olan bu uygulamayı, TMMOB üyesi Oda temsilcileriyle protokol imzalayarak hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.Çimenoğlu, "Bu uygulamadan amaçlanan şudur. Meslek mensuplarının ve kamunun menfaatlerini korumak, kaliteli proje üretimini teşvik etmek, nitelikli ve projesine uygun hizmet elde edebilmek, yapı üretiminin sağlam, kullanışlı ve çağın koşullarına uygun ve daha ekonomik olmasını sağlamak, bu yapı hizmetlerinin taraflarca denetim altına alınmasını teminen fenni mesullük müessesesini disipline etmek ve haksız rekabeti önlemek; Belediye ve Odalar arasında bilgi, deneyim ve uzmanlık konularında fikir alışverişini sağlamak, mesleki alanda bürokratik işleyişi en kısa düzeye çekmektir. Yapılan bu protokolle; Odalar; Belediye tarafından talep edilmesi durumunda, Belediye'nin kendi hizmet alanlarına giren dallarda, Belediye'ye somut öneri ve teknik eleman yardımında bulunacaklar, gerektiğinde Odalar olanaklarının kullanılmasını sağlayacaklar; Odalar tüm teknik elemanların meslek içi eğitimlerini çeşitli ihtisas gruplarının fikir alışverişlerini temin etmek üzere toplantı, seminer v.b faaliyetlerde bulunacaklar ve koordinasyonunu sağlayacaklardır. Bu protokolün imzalanmasına emeği geçen herkese teşekkür ederim" Dedi.
DAHA GÜVENLİ YAPILAŞMA
Elektrik Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi, Elektrik Mühendisi Mehmet Ali Karanfil de konuşmasında, " Yapı denetim sürecinde, TMMOB'un kendi meslek mensuplarının faaliyetlerini denetlemesi, yapının kalitesinin daha yüksek olması ve halkın yaşadığı konutların daha sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için belediyeler ile TMMOB'ne bağlı odalar arasında Türkiye genelinde protokoller imzalandı. Bu, vatandaşın lehine bir uygulama olmakla birlikte, halkın daha kaliteli binalarda yaşamasını sağlayacaktır. Bu uygulama ile daha güvenli bir yapılaşma sürecine girilecektir. Bu protokolle, ülke genelinde var olan bir uygulama Alaplı'da hayata geçirilecektir. Bunun sonucunda bu uygulama vatandaşa herhangi bir külfet gelmeyeceği gibi, Belediye'ye hizmet eden mühendis ve mimarların davranışlarında da olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Protokolün imzalanmasında katkısı bulunan Belediye Başkanımız, Belediye Meclisi Üyelerimiz ve Oda temsilcilerimize teşekkür ederim" dedi.
DAHA SAĞLIKLI KONUTLAR
İnşaat Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Hüseyin Kocatürk de konuşmasında şöyle dedi. "Kdz. Ereğli'de 33 yıldır devam eden proje ve inşaat denetimlerini yakın çevremize de yaymak amacıyla başlattığımız çalışmalarımız, Belediye Başkanımızın da desteğiyle, Alaplı Belediyesi'nde de protokol imzalanmasıyla biraz daha aşama kaydetti. Bu protokolün hem Alaplı halkına, hem Belediye'ye katkısı şu: Daha sağlıklı, daha güvenli konutlarda oturacaklar. Vatandaş,  Belediye'den projelerin ehil kişiler tarafından yapıldığının ve denetlendiğinin bilincinde ve güvencesinde olacak. Belediye de bu güvencenin ve sorumluluğu paylaşmanın rahatlığını yaşayacak."
1 DERECE DEPREM BÖLGESİ
Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç da konuşmasında, Alaplı'nın birinci derecede depdem bölgesinde yer aldığına işaret ederek şöyle dedi: "Bu nedenle buradaki yapılara ve zeminlere daha çok önem vermemiz gerekiyor. Dere yataklarındaki yapılaşmaların düzene sokulması gerekiyor."dedi.
ÇİMENOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Makine Mühendisleri Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Sıtkı Kuloğlu da konuşmasında, Belediye Başkanı Çimenoğlu'na teşekkür ederek, "Çağdaş kentlerin, çağdaş zihniyetlerle oluşacağı bilincinde olan, bu protokol sürecinde bile anlayışla yaklaşan ve her türlü desteği veren Sayın Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi. Mimarlar Odası Kdz. Ereğli Temsilcisi Sertan Ocakcı da konuşmasında, bu protokolün Alaplı açısından çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bu nedenle bu adımı atan Sayın Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.