Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) İl Genel Meclisi üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek, yaşanan sel felaketinden dolayı kendisine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

 

“İL BAŞKANIMIZ BİZİ ÇAĞIRDI”

 

Sel felaketi sırasında Antalya’da seminerde olduklarını ifade eden CHP İl Genel Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Fikret Zaman; “Sel felaketi yaşadık. Arkasından basında özellikle siyasi ve diğer partilerden belediye başkanımıza karşı sitem vardı. İl Başkanımız bizi çağırdı. Ancak biz o zaman Antalya’da seminerde olduğumuz için Başkanımızın yanında yer alamadık. Ziyaretimiz bugüne denk geldi. Biz görevimizin başında, sorunları çözmek için varız.  Ayrıca şu konulardan da bahsetmek istiyorum: İl Genel Meclisi tarafından Eylül ayı içerisinde yaptığımız köylere hizmet birliği toplantısında, özellikle muhtarlar su olmadığından, traktörle beraber derelerden su taşıdıklarından ve suları klorlama imkanları olmadığından dolayı şikayetleri vardı. Biz il genel meclisinde 5 buçuk milyonluk bir borçlanmaya imza atmıştık. Biliyorsunuz, Zonguldak göç veriyor. Özellikle köylerimiz yoğun bir şekilde göç veriyor. Nedeni ise ekonomik… 14 yıllık iktidar, herhalde bunun sorumlusudur. 5 buçuk milyonluk borçlanma bir türlü geçmedi, onaylanmadı. Bu bizim için bir umuttu. TTK’nın durumunu görüyorsunuz. Çalışan sayısı 7 binlere kadar indi. Bu iktidar geldiğinde çalışan sayısı 17 bindi. Bir eleştiri yaparken insanlar aynaya bakacak.” diyorum şeklinde konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşlara vermiş oldukları sözleri yerine getirmek için ekibi ile birlikte çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söylerken, muhalefetin onurlu ve erdemli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade ederken şunları söyledi:

 

“SİYASET ERDEMLİ VE ONURLU YAPILMALIDIR”

 

 “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olmak bir ayrıcalıktır. Aniden bastıran yoğun yağmur nedeniyle sıkıntı yaşadık. Muhalefet tabiî ki muhalefetliğini yapacaktır. Her zaman şunu söylüyorum: siyaset erdemli ve onurlu yapılmalıdır. Ağzımızdan çıkan kelimenin halka ne şekilde yansıyacağı ve karşımızdaki insanı ne derece üzeceği iyi değerlendirilmelidir. İl genel meclisi toplantıları basından da takip ediyorum.  Siyaset halkı kandırmak adına siyaset yapılmamalı. Maalesef muhalefet muhalefetliğini bu yönde yapıyor. Şahsen bu tarz üslubu hiçbir zaman benimsemedim.

Siz de bir meclis var. Bizde de bir meclis var. Her zaman Türkiye’ye örnek olalım istiyorum.

Herkesin düşüncesi bir değildir. Ancak halkın gözünün içine baka baka yalan söylemek hiç olmuyor. Biz halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabiî ki aksaklıklar olacaktır. Örneğin bir mahallemize bugün beton dökmemiz gerekiyordu ama yağmur bu çalışmamızı engelledi. Bizler, teknik ekibim ve diğer ekibim olmak üzere çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Ziyaretiniz beni oldukça memnun etti, desteklerinizden ötürü teşekkür ediyorum.”