Kdz.Ereğli Saniye Erdoğan Anaokulu Öğretmeni Filiz Deniz, “Bir Kahraman Bir Değer” isimli projesi ile “e-Twinning” projesinde yer aldığını bildirdi.
Filiz Öğretmen, geçtiğimiz yıl Aralık’ta başlayıp, Mayıs 2021’de tamamlanan projede 5-6 yaş okul öncesi dönemdeki çocuklara, değerler eğitimini somut materyallerle verilmeye çalışıldığını belirtti.
10 ortaklı projeye, ülke genelinden çeşitli illerden katılım sağlandığını anlatan Deniz, şunları kaydetti:
“Proje içeriği, okul öncesi dönem kişilik gelişiminin temellerinin atıldığı bir zaman dilimidir. Bu dönemdeki yaşantılar sonraki dönemler üzerinde belirleyicidir. Bu nedenle değerler eğitiminin bu dönemde verilmeye başlaması oldukça önemlidir. Değerler eğitimi, çocuğun kendine güvenini geliştirdiği, akademik ve yaşamsal başarısını olumlu yönde etkilediği gibi sağlıklı bir toplum meydana gelmesinde katkıda bulunur. Okul öncesi dönemdeki öğrenciler somut işlemler döneminde oldukları için, kazandırılacak her türlü kazanım, değer ve davranışlar onlara somut olarak verildiğinde daha verimli ve kayda değer ilerleme olur.”
 

ANA KAHRAMANLAR-VELİ İŞBİRLİĞİ
Saniye Erdoğan Anaokulu Öğretmeni Filiz Deniz, proje kapsamında öğrenci velilerinden de destek aldığını ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yazar Koray Avcı Çakma’nın  değerler eğitimi kitaplarından ‘Havuç Koştu’ ile başkalarının haklarına saygılı olma, ‘Pamuk Karadı’  kitabıyla temiz olma, ‘Ayı ve Arılar’ ile hoşgörü olma, ‘Portakal Miyavladı’ kitabıyla; sorumluluk-sevgi, ‘Küçük Zürafa’ kitabıyla da, sabırlı olma değerlerini vermeye çalıştık.
Kitapların ana kahramanlarını veli işbirliği sayesinde amugurumi tekniğiyle örgü oyuncağa  dönüştürüp, bunu  etkinliklerimizde kullandığımız projeyi sanat, müzik, fen, Türkçe-dil, kodlama etkinlikleriyle destekledik. Çocuklar, aynı zamanda ‘web2’ araçlarını aktif kullanarak  teknolojiyi verimli bir şekilde kullanmayı öğrendi. Proje pandemi sebebiyle çevrimiçi etkinliklerle online ortamda  başlayıp, yüz yüze eğitim sürecinde sınıf ortamında devam etti. Katkılarından dolayı öğrenci ailelerine teşekkür ediyoruz.”