Alaplı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri ekipleri,  İlçe genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışından etkilenen sokak köpekleri için lokanta ve yemek fabrikalarından artan yemekleri toplayarak besleme noktalarında koyuyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada, Belediye olarak kara kışta sokak hayvanlarını da düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Herkes evinin önüne bir kap su, bir kap yemek koyarsa, kışın hayvanlar soğuktan ve  açlıktan ölmeyeceğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

“Kışın etkisi ve havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için lokantalardan toplanan artık yemekler, İlçenin değişik noktalarında oluşturulan besleme noktalarına konularak hayvanları günde 2 kez besliyoruz. Esnaflarımızda hazır mamalar alarak bizlere destek veriyorlar. Hayvan bakım evimizde yüzlerce köpek yaşıyor. Bunların bakımları da yine lokantalardan toplanan yemekler ve esnaflarımızın aldığı hazır mamalarla sağlanıyor. Ancak halkımızda evinin önüne bir kap su, bir kap yemek koyarsa, kışın hayvanlar soğuktan, açlıktan ölmez.”

Haber: Cem Sürmeneli