Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, oteller, restoranlar, yemek firmaları, fabrikalar, yemek üreten, sunan tüm kuruluşlardan sokak hayvanları için düzenledikleri “Bir Kap Yemek, Bir Kalp Merhamet” kampanyasına destek istedi. Başkan Türeci Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:
“Hayvanlarımız; beton bloklar, yapay parklar, asfalt zeminler dünyayı işgale devam ettiği ve yaşam alanlarını yok ettiği için doğadan beslenme imkanlarını tamamen kaybedip insan oğlunun eline daha da muhtaç hale geldiler. Dünyada tonlarca yemek artığı ve ekmek çöpe giderken; hayvanların bu halde olması yüreklerimizin kabul etmediği bir durum... Arzu ettiğimiz tek şey tabaklardan artan artıklara ulaşabilmek ve onları ekmeklerle karıştırarak hayvanlarımızın yiyebileceği hale getirebilmek. Ramazan ayı boyunca iftar sofraları, iftar çadırları ve kuruluşlarca verilen iftar davetlerindeki yemeklerin, ekmek ve pidelerin çöpe gitmemesi, sokak ve barınak hayvanlarımıza dağıtılması için herkese çağrıda bulunuyoruz. Derneğimizin kurumsal hattı olan (0.530) 7760844 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşılması halinde; Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Valiliği bünyesinde görevli araçlarımız tarafından kovalarımız ile gelip yemek artıklarınızı alabiliriz. Bu konu ile ilgili, birçok kurumu arayarak telefon numaralarımızı yetkililere bıraktık, bize haber vermelerini bekliyoruz. Zonguldak Müftümüzden; Ramazan ayı boyunca camilerde verilecek vaaz ve hutbelerde ve daha sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’ndaki bayram hutbesinde, ‘Yüce dinimiz İslam’da yer alan Hayvan Hakları’ konusunun genel hatları ile işlenmesini dilekçemiz ile talep ettik, birçok kez bu konuya duyarlı şekilde eğilen Zonguldak Müftülüğü’nün bu kez de bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz... Su bulmakta zorlanan kediler, köpekler, kuşlar için uygun görülen yerlere su kapları koyulması oldukça önemli. Çünkü yaz döneminde hayvanların birçoğu su kaybı sebebi ile hastalanıyor, ölebiliyor. Yetişkin sokak hayvanları susuzluğa 48 saat dayanabilirken, yavru hayvanlar 6 saat zor dayanıyor. Yasada isimleri ‘sahipsiz sokak hayvanları’ olarak geçse de aslında insanlık olarak bizlere emanet edildiklerini, bizlerden önce bu dünyada varolduklarını, gelişen teknoloji ve beton çağı nedeni ile yaşamakta, beslenmekte zorlandıklarını biliyoruz. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği gönüllüleri olarak imkanlarımızı zorlayarak ve siz duyarlı vatandaşlarımızdan alacağımız destek ile onları hiç değilse mübarek Ramazan ayında layığı ile doyurabilmeyi umut ediyoruz. ‘Tüm Zonguldak halkının Ramazan ayı Mübarek olsun’ diyor, bu kutsal ayda kalplerimizdeki merhamet kapılarının biçare hayvanlar için de açılmasını diliyoruz. 
‘Bir Kap Yemek Bir Kalp Merhamet’ kampanyamıza yemek artıklarınızı ziyan etmeyerek katkı sağlayacağınızı ümit ediyor, tüm kurum kuruluş ve işletmelerden telefon bekliyoruz.”