Ülkede yaşanan olumsuzlukların sahibinin AKP hükümeti olduğunu belirten Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, “Hükümetin yanlış politikaları sonucu ülkemizde teröre dayalı olaylar artmış ve terör örgütünün talepleri bir çok kesim tarafından yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış, iki dillik, iki bayrak söylemlerinin yanı sıra federasyon ve özerklik tartışmaları yapılmaktadır” dedi.

Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Büro-Sen Şube Başkanlarının gerçekleştirdiği istişare toplantısının ardından alınan kararları sonuç bildirgesi olarak kamuoyuna duyurdu. Türk Büro-Sen Şube Başkanları İstişare Toplantısının geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirildiğini belirterek yazılı açıklamasına başlayan Bacıoğlu, hükümetin yanlış politikaları sonucu ülkede teröre dayalı olayların arttığı ve terör örgütünün taleplerinin bir çok kesim tarafından yüksek sesle de dile getirilmeye başlandığına vurgu yaptı.
HİÇE SAYILDI
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklilik yapılmasına dair Torba Kanun tasarısında öngörülen düzenlemeler ile; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68. Maddesinin A bendinde bulunan yukarı derecelerde ki kadrolara yükselme şartları arasında “sicil bakımından üst derecelere yükselebilecek nitelikte olmak” şartı çıkarılmakta B bendinin ikinci paragrafı değiştirilmekte. Bu düzenleme ile, üst derecelere yükselebilme şartlarında sicil şartı kaldırılmakta, üst düzey yöneticilerin özel sektörden atanmalarının önü açılmaktadır. Bu düzenlemeyle liyakat ve kariyer kriterleri hiçe sayılarak, siyasi kadrolaşmanın önü açılmaktadır. 24 saati devamlılık arz eden hizmetlerde çalışan memurların Çalışma Saat ve Şekillerinin belirlenmesi için Devlet Personel Başkanlığı’nın Muvafakat vermesi zorunluluğu kaldırılarak, yetkinin Kurumlara verilmesi ile Esnek Çalışmanın önü açılmaktadır. Yasaklanmış her türlü yayını görev yerinde bulundurmak yasağı kaldırılıyor. Bununla Kamu Kurum ve Kuruluşları adeta yasaklanmış yayınların saklandığı yerler olmasının önü açılmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesinin f bendinde belirtilen “amirlerine ve mahiyetindekilere fiili tecavüzde bulunmak” hükmüne “iş sahiplerine tecavüzde bulunmak” fiilide eklenerek, memur hakkında iş sahiplerinin asılsız şikayet ve müracaatlarının önü açılmaktadır.
4/C STATÜSÜ
Sekiz yıllık AKP iktidarı döneminde Kamuda ayrımcılık, baskı, kadrolaşma, sürgün ve kıyımlar had safhaya ulaşmıştır. Memurlar adeta hükümet memuru haline getirilmiştir. AKP il, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları vasıtasıyla gerek mülki idare üzerinde gerekse de en üst amirinden hizmetliye kadar, tehdit ve baskıyla kendi memurunu yaratmaktadır. 8 yıllık AKP döneminde devletin asli ve sürekli görevleri taşeronlar eliyle yürütülmesinin önü açılmış ve taşeronlaşma had safhaya çıkarılmıştır. Yine 8 yıllık AKP iktidarı zamanında sözleşmeli 4/B statüsünün yaygınlaştırılarak, adeta kölelik sistemi kurulmaya çalışılmaktadır.
4/C statüsünde çalışan personelin sıkıntıları hala çözülmemiş, TBMM’de 4/C statüsünde çalışan personel ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel arasındaki ücret ve diğer haklar konusunda adaletsizlik devam etmektedir. Hükümet geçmiş dönemlerde toplu görüşmelerde mutabakata varılan bir çok konu hakkında hala kanuni düzenlemeleri yapmamıştır. Hükümet, yapmış olduğu bazı düzenlemelerle hem mevcut yasaları yok saymış, hem de yetkili sendikaları bay pas ederek bazı kadro ve unvanlarda ücret artışı yapmıştır. Yapılan bu düzenlemeler, emsal memurlar arasında var olan ücret farklılıkların daha da derinleşmesine neden olmuştur.
YANLIŞ POLİTİKALAR
Hükümetin yanlış politikaları sonucu ülkemizde teröre dayalı olaylar artmış ve terör örgütünün talepleri bir çok kesim tarafından yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış, iki dillik, iki bayrak söylemlerinin yanı sıra federasyon ve özerklik tartışmaları yapılmaktadır. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, hükümetin sessizliği ve duyarsızlığı Türk milletini derinden yaralamaktadır. Türk Büro-Sen olarak 18 yıldır verdiğimiz kutlu mücadelemizde ilke ve ideallerimizden asla taviz vermeden, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme içerisinde olduk.
Bundan sonrada hiçbir baskı ve zulme boyun eğmeden, ilke ve ideallerimizden ödün vermeden hak bildiğimiz yolda devam edeceğimizin bilinmesini, Bu kutlu mücadelede sendika üyesi olmayan Kamu çalışanlarını da hak ve menfaatlerine sahip çıkmak ve birlikte mücadele etmek için Türk Büro-Sen çatısı altında katılmaya davet eder, Yukarıda zikrettiğimiz tüm olumsuzlukların sorumlusunun ülkeyi idare eden AKP hükümetinin olduğunu ve bu yanlışlıklardan bir an önce dönmeleri için Türk Milleti önünde bir kez daha uyarıyoruz” dedi.