- Vali Çınar:

- "Türkiye büyük bir saldırı altında. Bu saldırının ana nedeni, devletimiz tarihi bir misyon üstlenmiş durumda. Bütün dünya Müslümanları, ezilenler, çaresiz olan herkes Türkiye için dua ediyor. Türkiye'nin bir gün kendilerini kurtaracağını bekliyorlar, buna inanıyorlar"
- "Biz birlik olmak zorundayız. O şanlı tarihin devamında bu ebedi devleti yaşatmak için birlik olmak zorundayız"

 

Zonguldak’ta 12 şehit yakını ve 2 demokrasi gazisine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasıyla devam etti.

 

BÜYÜK BİR SALDIRI ALTINDA

Vali Ahmet Çınar, törende yaptığı konuşmada, bütün İslam aleminin zor durumda olduğunu söyledi. Buna sebep olanların medeniyet sloganları atan, dünyada egemen olmuş bütün emperyalist devletler olduğunu belirten Çınar, "Bütün İslam alemi büyük bir saldırı altında. Ama en çok Türkiye büyük bir saldırı altında. Bu saldırının ana nedeni, devletimiz tarihi bir misyon üstlenmiş durumda. Bütün dünya Müslümanları, ezilenler, çaresiz olan herkes Türkiye için dua ediyor. Türkiye'nin bir gün kendilerini kurtaracağını bekliyorlar, buna inanıyorlar." diye konuştu.

 

“TOPYEKÜN SALDIRI ALTINDAYIZ”

Saldırıların sadece askeri değil psikolojik olarak da emperyalist güçlerce sürdürüldüğüne işaret eden Vali Çınar, şunları kaydetti: "Bundan 100 yıl önce Çanakkale'ye gelip saldıran, İstanbul'u elimizden almak, milletimizi onursuz kılmak, bölüp parçalamak isteyen bütün devletler bugün Suriye'de, Irak'ta aynı amaçla pusuya yatmış ve eylemlerini başlatmış durumdalar. Bu sadece silahlı bir saldırı değil, psikolojik, ekonomik yönü de olan topyekun bir saldırı altındayız. Bunlar dünyanın mafyasıdır. Cinayet işlerler, kandırırlar, korkuturlar, çalarlar, çökerler, başkasında olanı alırlar.

 

“SORGULAYICI OLUN”

Bütün çaldıklarını kendi insanları için harcar, diğerlerini bugünkü manzarayla karşı karşıya bırakırlar. Biz Allah'ın izniyle tarihten ibretimizi aldık ve tarih tekerrür etmeyecek. Gençler, gurur duyacağınız, göğsünüzün kabaracağı şanlı bir tarihimiz var. Bize anlatılanların büyük çoğunluğu yalan yanlış. Kendi resmi tarihimizde anlatılanların da büyük bir kısmı yalan yanlış. Araştırmacı olun, sorgulayıcı olun. Bir kişiye ve ideolojiye aklınızı teslim eden, özgürlüğünüzden vazgeçen kişiler olmayın."

 

“BİR SAVAŞ MODELİ BULAMAZSINIZ”

Tarih boyunca millet olarak bütün dünyaya insanlık dersi verdiklerini ifade eden Çınar, "Hendek olaylarını yaşadık. O bölgede 7 yıl görev yaptım. Röntgenini çekecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi oldum. Ama orada bir tek sivil insanın burnu kanamasın diye sokak sokak, metre metre o şehirler teröristlerden alındı. Öyle bir teknik kullanıyorlardı ki, odaya bir askerimiz, polisimiz girdiği zaman o sensörlü ışık yanıyor ve bomba patlıyordu. Buna rağmen sabırla, 100 günü aşkın bir sürede dünyanın hiçbir yerinde, tarihin hiçbir döneminde bu kadar şanlı, adil, onurlu, şapka çıkartacağınız bir operasyon, bir savaş modeli bulamazsınız." dedi.

 

“BU KADAR DA AŞAĞILIKLAR”

Çınar, PKK'nın PYD gibi aynı kaynaktan ve anlayıştan beslendiğini dikkati çekerek, "Bunlarda medeniyet, tarih, devlet, iman, İslam, yok. Bütün hepsi pislik, hastalıklı, şeytana teslim olmuş. Tamamı Amerika'nın ve diğerlerinin kurduğu, yönettiği örgüttür. Tamamı o efendilerine hizmet ederler. Bu kadar da aşağılıklar. Biz birlik olmak zorundayız. O şanlı tarihin devamında bu ebedi devleti yaşatmak için birlik olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK GURUR VERİCİ”

Vali Çınar tarafından şehit yakınlarına ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edilmesi sırasında duygulu anların yaşandığı törene, bir şehit yakını da asker üniformasıyla katıldı.  15 Temmuz Gazisi Ercan Bozyel, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Çok gurur verici. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.    

 

(Anadolu Ajansı)