Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 31 Ocak 1987 Kozlu’ da meydana gelen göçükte şehit olan 8 madencimiz ile yine 31 Ocak 1990 yılındaki grizu patlaması sonucu şehit olan 5 madencimizi faciaların yıldönümünde andıklarını şöyle açıkladı:

“Bugüne kadar Türkiye’ de iş kazalarında pek çok madencimizi kaybettik. Bunlardan 1987 yılında Zonguldak Kozlu’ da ani metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencimizi ve 1990 yılında Bartın Amasra’ daki grizu patlamasında 5 işçimizi maalesef toprağa verdik.

Dünyanın en zor ve meşakkatli mesleklerinden madencilikte önlem ve tedbirler en üst seviyeye çıkartılıp Kozlu, Amasra, Soma gibi hiç olmasını istemediğimiz facialarla inşallah bir daha yüz yüze gelmeyiz. Bir madenci evladı olarak umarım hiç bir madencimizin evine ateş düşmez, acı yaşanmaz.

Kozlu ve Amasra maden şehitlerimizin ölüm yıldönümü vesilesiyle onları rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyor, Yüce Yaradan’ dan bütün madencilerimizin yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyorum.”