Kdz.Ereğli'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Devrim Bulvarı'nda düzenlenen törende konuşan Denizci Teğmen Gökhan Akbağ, yalnız Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olayın zaferinin 98'nci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacının, sürpriz bir karşı harekatla güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı mağlup etmek olduğunu anlatan Akbağ, "Büyük fedakarlıklarla yapılan lojistik hazırlıkların sonunda, 98 yıl önce 26 ağustosta başlanmıştır. Türk'ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 ağustos sabahı düşmanın kesin yenilgisi ile doğmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' emrini alan kuvvetlerimiz benzeri görülmemiş bir azim ve irade ile düşmanı denize dökmüştür. 30 ağustos zaferi, zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır" dedi.

Protokol üyeleri daha sonra anıt arkasındaki şehitlik anıtlarına karanfil bıraktı.

CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Resmi tören sonrası CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından anıt önüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul'un yanı sıra ilçe yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ile kalabalık partililer katıldı.