Alaplı Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu seçimi yapıldı.  Belediye Kültür merkezinde gerçekleştirilen seçimde Rahmi Yapar 20 oy rakibi Ahmet Uysal'dan 19 oy alarak kongrede galip geldi ve Muhtarlar Derneği Başkanlığını teslim etmedi.
Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen kongre, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Toplam 48 delegeden 46 delege oy kullandı. Kongrede iki oy geçersiz kabul edildi. Geçerli oyların 20'sini alan Rahmi Yapar tekrar Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçildi. Rakiplerinden Ahmet Uysal 19 oy, İsmail Yılmaz'da 5 oy aldı.
Kongreye Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri başkanları, Zonguldak, Ereğli, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Rahmi Yapar kongre sonrası yaptığı açıklamada  "Kazananın Alaplı olduğu demokratik bir seçim yaşadık. Tekrar beni bu göreve layık gören tüm muhtar arkadaşlarımı çok teşekkür ediyorum. Daha çok çalışıp bizi göreve getiren muhtarlarımıza layık olacağız.
İşimiz çok köylerimizin sorunları çok, çöp ve su sorunları var. Bunları en kısa zamanda kalıcı çözümlere kavuşturacağız" dedi.