Kepez, Sarıkorkmaz ve Kavaklık Mahallesi'nin ortak bölgesi konumundaki Yeşiltepe Mevkiinde vatandaşlar tarafından 'Dik Dur Eğilme, Ereğli Seninle", "En Büyük Başkan Bizim Başkan", "Ereğli seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan ve soğuk havaya rağmen kendilerini dinlemeye gelen vatandaşlara "İçimizi ısıttınız, biz birlikte çok güzeliz" diyen Başkan Uysal'a, Kepez Muhtarı Baki Kararslan, Sarıkorkmaz Muhtarı Ali Kocatürk ve Kavaklık Muhtarı Nazif Kaplan'da eşlik etti. 

3 oy daha fazla alacağım dediğin yerde, üçüncülüğe oturacaksın

Başkan Uysal, mal varlığını açıklamayan adaya, festivallere harcanan parayı da sorarak, "Dün akşam ki sanatçılara kaç para verdin? Belediye başkanının maaşı ve imkanları belli. Bu soğuk havada insanlar dondu. Duyduk ki, bazıları hasta olmuş, kavga-gürültüler çıkmış. Olaylar yaşanmış, ambulanslar gelmiş. 3 tane fazla oy alacağım diye buna değer mi? Bu işler kaderini değiştirmeyecek. 3 tane fazla oy alacağım dediğin yerde, sen üçüncülüğe oturacaksın, bu kesinleşti" dedi.

Belediyenin Çilek ve Sahil Kafesi ile Su Ürünlerini özelleştireceklerdi

Başkan Uysal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"1 ay önce bizim Kışla'da suya indirim yapacağız sözümüzü, tam bir ay sonra 'Bizde suya indirim yapacağız' diye söylüyorlar.  Çilek kafe, su ürünleri sahil kafe gibi alanları, belediye işletmesi olarak halkın kullanımına açtığımızda 'Bu başkan kominist' dediler. Daha düne kadar söylemeye cesaret edemediler, Çünkü buraları 'Siz bizden değilsiniz' diyerek özelleştireceklerdi. Birilerine vereceklerdi ama o birileri siz olmayacaktınız. Çünkü onlara göre sizler, bizler onlardan değiliz. Ama ne dedik! Biz pazar günü bu oyunu hep birlikte bozacağız.

Bir nefesine hakim olamadığımız, dünyada fırıldaklığın alemi yok

Son günlerde algıları değiştirmek için olmadık dedikodular başlattılar. Ne diyeceklerini bilmiyorlar. Bunlardan birisi de 'Hüseyin Uysal, adaylıktan çekilecek' dedikoduları. Biz adaylıktan çekilmiyoruz. Bizler Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisinden Büyük Birlik Partisi'nden Belediye Başkanıyız. Onu tanıyanlar bilir. Bir saniye nefesine bile hakim olamadığımız şu 3 günlük dünyada, fırıldaklığın alemi yok. Ne söylerse söylesinler, benim ağzımdan çıkmadığı müddetçe hiç bir şeye inanmayın.

Benim tarzım, çalışma, Ereğli halkını düşünme ve haram yememe

Onlar Ereğli'den alacak olanlar. Ereğli'den ne alabiliriz? Neleri cebimize koyabilirizi düşününlere karşı bu kardeşiniz, Ereğli'ye ne verebilirizin mücadelesini yapıyor. Ereğli'den alacak olanlara, koltuk sevdalılarına, rant peşinde koşanlara değil, Ereğli'yi geleceğe taşıyacak olanlara oy verin. İstikrarın sürmesi lazım. Belediyeyi yemeye, içmeye gelenlere değil hizmet edenlere oy vermeniz lazım. Benim olduğum taraf belli. 24 saat çalışma, Ereğli halkını düşünme ve haram yememe. Benim tarzım bu.

Sendika ve Erdemir çalışanını her zaman sevdik ve gurur duyduk

Biz, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak, Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ve Erdemir çalışanlarını her zaman sevdik ve onlarla gurur duyduk. Ama birileri, bugünlerde onların isimlerini kullanarak öne çıkmak istiyorlar. Bu isimleri kullananların ağırlığını göreceğiz. Belediye Başkan adayı da bugünlerde başı sıkışınca birilerine yanaşan mahalledeki çocuklar gibi ne yapacağını bilemiyor. 

Vatanım güzel olsun, bayrağımız inmesin, ezan seslerimiz dinmesin

Benim bütün mücedelem şu. Vatanım güzel olsun, bayrağım gönlerden inmesin, ezan seslerimiz dinmesin, Benim başka meselem yok, benim meselem ülke meselesi. Seçimi alacağız, seçimi kazanacağız. Ben bu aziz milletimin sağ duyusun güveniyorum. Bu millet çalışana, hak edene hakkını verir. Sokağa çıkmaz, bağırmaz, çağırmaz, eylem yapmaz ama zamanı gelince sandıkta cevap verir. Cevap günü 31 Mart. 

Yatta uyuyanlar mı, çekyatta uyuyanlar mı kazanacak? Göreceğiz!

Son gülerdeki anket oyunlarına inanmayın. Bu oyunlar geçen dönemde de vardı. O zamanlar yüzde 75 diyenler vardı ama yine aynı oyunları oynuyorlar ve kaybedecekler. Parayı veriyorlar, ankette bizi yüksek gösterin diyorlar. Parayı verdikten sonra gösteriyorlar. Anketler saptırılıyor. Aç tavuk kendini darı ambarında görür. Parayla oy alamazsınız, bunu öğrenin. Yatta uyuyanlar mı kazanacak, yoksa çek yatta uyuyanlar mı? Onu da hep beraber 31 Martta göreceğiz.

"Dün olduğu gibi, yarında Ereğli'de yaşamaktan gurur duyacağım" Başkan Uysal'a Kepez  Yeşiltepe buluşmasında, Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik, Başkan Uysal'ın eşi Sevim Uysal, BBP Belediye Meclis Üyesi adayları da eşlik etti.