Alaplı’ya hizmet etmek için şans istediğini belirten Tekin, “Türkiye tek girişi olmayan ilçe Alaplı’yı yaptılar, yazıktır günahtır. Ben söz verdiğim hizmetleri yapamazsam halkımız benden hesap sorsun” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, seçim bürosu açılışında halkın gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür etti, birlik ve beraberlik içeresinde Alaplı’yı modern kent görünümüne kavuşturmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

 

YOĞUN İLGİYE TEŞEKKÜR ETTİ

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 10 yıldır Alaplı’ya doğru düzgün hiçbir hizmetin gelmediğini vatandaşında bunun farkında olduğunu söyledi. 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi seçim çalışmalarına dolu dizgin devam ettiklerini belirten Tekin, “Geçtiğimiz hafta sonu Merkez seçim büromuzun açılışını gerçekleştirdik. Alaplı halkımızın yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi gerçekten bizleri daha çok heyecanlandırdı. Aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz koltuk merakında değiliz bizim tek derdimiz İlçemize hizmet etmektir” dedi.

 

“SIKINTILARI BİLİYORUM”

Tekin, “Hiç kimse merak etmesin 30 Mart tarihinden sonra olmazsa olmazlarımız var,  pazarı geri getirmek, Alaplı’nın yolunu açmak ve Alaplı dolgu alanını Karşıyaka ile birleştirip, vatandaşın kullanımına açmaktır. Ben  Alaplı’daki bütün sıkıntıları biliyorum. Alaplı’da hizmet nasıl verilir göstereceğiz. İktidar partisi ile hizmet olmuyor.  Bu iş gönülden gelir, yürekten gelir. Bizde o yürekte, o gönülde var. 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Çimenoğlu’nun verdiği 30’dan fazla vaadin sadece 4-5 tanesini yaptı. Onu da son 3-4 ayda yaptı. Pazaryerini geri getirecekti, geldi mi? Alaplı girişini kapattırdı, Plajı kapattı,  Mezbahaneyi kapattı. Güzel bir ilçede yaşıyoruz. Alaplı ilçesinin belediye başkanı iktidar partisinden ama çevre ilçelere bakın, muhalefet partisinin belediye başkanlarının yaptıkları hizmetler ortada. Birde iktidar partisinin yaptığı hizmetleri görüyoruz. Alaplı’da eskiden panayır vardı. Ormanlı’dan Ereğli’den Düzce’den  esnaflar o haftaki kazancı ile aylık ödemelerini yapardı.  Bazıları da pazaryerini geri getireceğiz diyerek 5 yıl önce sizden oy istediler ne oldu?  Pazar geri gelmedi. Site halkının da yüzde 60’ı Ereğli pazarına gidiyor.  Alaplılı bırakın dışarıdan gelenleri elimizdeki vatandaşı da kaçırdık. Bu pazarı geri getirmezsem namerdim.  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler. Türkiye de tek girişi olmayan ilçe Alaplı’yı yaptılar. Yazıktır günahtır. Allah izin verirse 30 Mart’ta o pazarı da geri getireceğim, o yolu da açacağım. Ben Alaplı’ya hizmet için bir şans istiyorum. Ödünç oy istiyorum. Ben bu hizmetleri yapamazsam halkımız benden hesap sorsun.  Allah’ın izniyle Alaplı da sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağım.  Halkımızın desteği ile 30 Mart akşamı Belediye Başkanlığını alarak yeni bir dönem başlatacağız”

 (Haber: Cem Sürmeneli)