Kızılcapınar köyünde Erdemir Barajı'na düştüğü tahmin edilen Rasim Meşe’nin (47) aranmasına devam edildi. Aile fertleri ile yakınlarının yaşlı gözlerle takip ettiği ve sabah saatlerinde başlayan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Salı günü evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Rasim Meşe’nin Erdemir Barajı'na düşmüş olabileceği düşüncesi ile başlatılan su altı arama çalışmalarında ikinci gün de geride kaldı. Sabah saatlerinde arama çalışmalarını başlatan Ereğli Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekiplerine Erdemir Sualtı Arama Kurtarma ekipleri de yardıma geldi. Ancak suyun aşırı bulanık olması ve görüş mesafesinin olmaması nedeni ile arama çalışmaları güçlükle yapıldı. Arama çalışmalarının hızlanması amacı ile Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekibi de destek verdi. Yapılan aramalarda herhangi bir sonuca ulaşılamadı.
Meşe'nin bulunması için İl Afet işleri Müdürlüğü'ne ait sonar arama cihazı olan teknenin baraj bölgesine getirilmesine karar verildiği öğrenildi.

"YOLA TEL ÖRGÜ YAPILSIN"
Köy sakinlerinden Kadir Akdeniz (61) başka canların yanmaması için Erdemir veya DSİ görevlilerinin baraj çevresinde mutlaka önlem almasını söyledi. Akdeniz, “Burada bir can gitti. Başka canların gitmemesi, başka ailelerin ocağına ateş düşmemesi için buradan yetkilileri göreve çağırıyoruz. Buraya hayvanları otlatmak için gelen çocuklar var. Onlar da bu durumdayken baraja düşerek hayatlarını kaybedebilirler. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Baraj etrafına ter örgü çekilsin.” dedi.